Yaralı Sayısı Artıyor! Kızılay Kan Bağışına Davet Ediyor!

Tüm ülkeyi derinden sarsan deprem, on ilde can kayıplarının meydana gelmesine ve birçok vatandaşımızın da yaralanmasına neden oldu. Artan yaralı sayıları nedeni ile Türki Kızılay’ı vatandaşlara kan bağışı yapmaları konusunda çağrı yayınladı. İşte detaylar...

Bugün sabah saatlerinde meydana gelen Kahramanmaraş ve Gaziantep depremlerinin ardından tüm ülke seferber oldu. Birçok dış ülkenin de yardım talepleri ve taziye mesajları gelmeye devam ediyor. Yaşanan olayın ardından birçok artçı sarsıntı hala meydana gelmeye devam ediyor. Artçı sarsıntılarının büyük olması, hasar alan deprem bölgelerinde hasar seviyesinin daha da artmasına neden oluyor. Birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde, yaralı vatandaşlarımızın sayısı da oldukça fazla. Bu nedenle, Türk Kızılay’ı Türkiye genelinde vatandaşlara kan bağışı yapması konusunda çağrıda bulunuyor.

KİMLER KAN BAĞIŞI YAPABİLİR?

Kan bağışı yapacak kişilerin en az 18 en fazla 65 yaş aralığında olması gerekiyor. Kan bağışı yapacak kişilerin, elli kilogramın üzerinde olması gerekmektedir. İlk kez kan bağışı yapacak kişiler için üst yaş sınırı 61’dir. Bu kişilerin 61 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Düzenli olarak kan bağışı yapan kişiler için üst yaş sınırı 65 yaşını doldurduktan, 70 yaşından gün alana kadar kan bağış merkezi doktorlarının onayı ile yılda en fazla bir kez kan bağışlayabilir.

EN YAKIN KAN ALMA BİRİMİNE GİDİLEBİLİR

Kan bağışı yapmak için en yakın kan alma birimine gidilebilir. Kan bağışı için dört sayfadan oluşan başvuru formu doldurulduktan sonra uygun şartlara sahip kişiler kan bağışı yapabilir. Dört sayfalık formun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması, kişisel bilgilerin, özel hayata dair bilgilerin doğru bir şekilde samimi olarak yanıtlanması gerekmektedir. Verilecek tüm bilgiler, yasal olarak gizli tutulmaktadır.

KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Toplamda ortalama olarak 10 dakika gibi süren bir işlemin ardından birçok kişinin hayatı kurtulabilmektedir. İlgili formların doldurulması, kan alma birimlerinde görevli olan sağlık personellerinin fiziksel muayenesinin ardından, kan bağışı işlemleri için özel olarak tasarlanan yataklarda kan bağışı işlemleri gerçekleştirilmektedir. oldukça kısa süren bağış işleminin ardından, sıvı kaybının engellenmesi adına mineral açısından yüksek olan meyve suyu ve bisküviler de kan bağışı yapan vatandaşlara temin edilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri