Son Dakika! Kahramanmaraş'ta 7,6 Büyüklüğünde Yeni Deprem!

Sabah saatlerinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak belirlenmiş olan büyük depremin ardından bölgede bir deprem daha yaşandı. Bu sefer Elbistan ilçesinde meydana gelen deprem, çevre illerden de yine hissedildi. İşte son dakika deprem gelişmelerine dair detaylar…

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve ilk olarak 7.4 duyurulan sonrasında ise 7.7 olarak revize edilen büyük depremin ardından Gaziantep’te de bir deprem meydana gelmişti. Şehrin Nurdağı ilçesinde yaşanan depremin ardından AFAD ekipleri çalışmalarını hızlandırırlarken öğle saatleri itibari ile Kahramanmaraş’ta bir deprem daha yaşandı.

İkinci büyük depreme ilişkin ayrıntılı bilgiler veren AFAD Başkanı Yunus Sezer, büyük şokların ardından yüksek şiddetli artçıların devam edeceğini belirtti. Bu kapsamda vatandaşları binalara girmemeleri konusunda uyaran Sezer, detayları kamuoyu ile paylaştı.

7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE YENİ DEPREM!

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından saat 13:24’te bir deprem daha yaşandı. Bu kez merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olarak belirlenen depremin, 7.6 şiddetinde olduğu öğrenildi. Depremin, çevre illerden de hissedilmiş olduğu bilgisi verildi.

AFAD BAŞKANINDAN AÇIKLAMA!

Sabah saatlerinde yaşanan ve şiddeti 7.7 olarak revize edilmiş olan Kahramanmaraş depreminin, toplamda 10 ilde hissedilmiş olduğu ve ciddi kayıplara yol açmış olduğu belirtildi. Uluslararası yardım kodunun da verildiği açıklanırken saat 13:24 civarında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Sokaklara akın eden bölge halkının tedirgin bekleyişi devam ederken ikinci büyük depremin ardından kameraların karşısına geçen AFAD Başkanı Yunus Sezer ayrıntıları paylaştı.

Sabahtan bu yana 100’ü aşkın artçı depremin meydana geldiğini belirten Sezer, vatandaşları hasarlı binalara giriş yapmamaları konusunda kesin bir dil ile uyardı. Şimdiye kadar gerçekleşmiş olan en büyük artçının 6.6 büyüklüğünde olduğunu ifade eden Sezer, ana iki depremin ardından bu tarz büyük şiddetli artçıların devam edeceğine dikkat çekti. AFAD Başkanı Sezer, arama kurtarma çalışmalarının hem Kahramanmaraş’ta hem de çevre illerde yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri