Artan kızamık vakaları, merak edilen konular arasında oldu. Uzun bir süredir ortaya çıkmayan kızamık vakaları pandemi sonrasında tetiklendi. Gelen bir açıklamaya göre seneler sonrasında ilk defa bir kızamık hastası, hastaneye yatırıldı. Peki hastalığın tedavisi için ne yapılmalı?
Kızamık hastalığı genelde çocuklarda sık olarak ortaya çıkar. Ancak her yaşta görülebilen bu hastalık bulaşıcı olma özelliği taşır. Kızamık hastalığı için kızamık virüsü tabiri de kullanılmaktadır.
BULAŞMASI OLDUKÇA KOLAY BİR VİRÜS
Daha önceki zamanlarda kızamık geçirmemiş veya kızamık aşısı olmamış bir kişi, eğer kızamık virüsüyle karşılaşırsa hasta olması kaçınılmaz olur. Hastalığa yakalanması ve bu hastalığı başka birine bulaştırması kaçınılmaz bir olay olur.
Kızamık virüsü, oldukça kolay bir şekilde bulaşabilir. Hasta olmuş bir kimsenin burun ya da boğaz salgınlarının doğrudan veya dolaylı olarak temasıyla bulaşabilir. Ya da havada bulunan damlacıkların solunması da enfekte olmaya neden olur. Bundan dolayı kızamık virüsünün bulaşıcılığı oldukça kolay gerçekleşir.
Bu hastalıkta insanlar bilinen tek kaynaktırlar. Virüs, solunum yoluyla bulaşıp, ateş deride döküntü olarak seyretmektedir. Aynı zamanda beraberinde öksürük, burunda akıntı, halsizlik ve gözlerde kızarıklığa neden olur. Ancak tüm bu belirtilerin yanı sıra, kızamık için hastanede test yapıldıktan sonra doğru bir teşhis konulabilir.
ÖZEL BİR TEDAVİSİ YOK
Doktorlardan gelen açıklamaya göre, eğer daha önce kızamık olmadıysanız ya da kızamık aşırınız yoksa, korunur durumda değilseniz eğer bu virüsle karşılaşırsanız kızamık olma ihtimaliniz %100’dür. Hem hasta olup hem de bulaşıcılık için önemli bir etken olursunuz. Hastalığı bulaştırma ihtimalinizde oldukça yüksek seyreder.
KULAKTA İLTİHABA NEDEN OLABİLİR
Kızamık için destekleyici bir tedavi dışında kendisine özel bir tedavi yolu bulunmamaktadır. Kızamık en sık olarak kulak iltihabına neden olurken, zatürreye çevirmesi de ihtimaller arasınadır. Bunların yanı sıra az bir ihtimalde olsa beyin iltihabına da neden olmaktadır.