İnternet Üzerinden Alışveriş Yapanlar Dikkatli Olun! Kredi Kartınız İlgili Mağduriyet Yaşayabilirsiniz!

İnternet üzerinden alışveriş yapmak oldukça yaygın bir alışkanlık haline dönüştü. Ancak bu durum pratik olmasının yanı sıra birtakım riskleri de içinde barındırıyor. Kredi kartı kullanırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Pandemi dönemiyle iyice artan online alışverişler, riskleri ve güvenlik sorunları da içinde taşıyor. Birçok kimse bu konuda mağduriyet yaşıyor. Kişinin haberi olmadan bilgileri çalınıyor, hesabındaki parası elden gidebiliyor. Bu konuda dikkatli olmak için neler yapılmalı?

24 SAAT İÇİNDE BAŞVURU YAPIN!

Dükkân dükkan gezmek yerine oldukça kolay olan online alışveriş oldukça yaygın. Fakat online alışveriş için fiziksel kart yerine sanal kredi kartı kullanmaları tavsiye ediliyor. Kredi kartınızdan usulsüz para çekilmesi halinde 24 saat içinde gerekli başvuruyu yapmanız da tavsiyeler arasında bulunuyor.

Konuya dair uzmanlar, fiziksel kredi kartın mobil uygulamadan internet alışverişi için kapatılması tavsiyesinde bulunuyor. İnternet alışverişi için sanal kart kullanımı tavsiyeler arasında. Sanal kartınızda yapacağınız gerekli limit ayarları sayesinde de hiçbir sorunla baş başa kalınmayacağını açıkladılar.

UZMANLAR SANAL KART KULLANIMINI TAVSİYE EDİYOR

Eğer online alışveriş üzerinden herhangi bir mağduriyet yaşarsanız hiç vakit kaybetmeden hemen başvuru işlemlerini yapın. Uzmanlardan gelen tavsiyeye göre bu konuda bir sorunla karşılaşan vatandaş 24 saat için gerekli yerlere başvuruyu yapmalı. Eğer kredi kartınız çalındı ya da online sayfalar üzerinden dolandırılma sonucunda usulsüz bir şekilde paranız alındıysa 24 saat için kurtarılma ihtimali söz konusu.

Bankanın, herhangi bir siber saldırı durumunda parayı geri iade etmek zorunluğu var. Fakat bunun için gereken süre başvurunun yapılmış olması gerekmektedir. Mağduriyet yaşadığının fark eder etmez kişinin 24 saati aşmadan gerekli başvuruyu bankaya yapmalıdır.

ZAMAN AŞIMI OLURSA SORUMLULUK VATANDAŞA AİT

Mağduriyet sonrasında 24 saat aşılırsa, tüm sorumluluk bankaya ait olmaktan çıkıyor. Yaşanılan mağduriyet için sorumlu olarak vatandaşın kendisi kalıyor. Bundan dolayı hem online alışverişte sanal kart kullanımı hem de mağduriyet yaşanırsa hemen başvuru yapmak önemli.

Online üzerinden alışveriş yapmanın dezavantajları olarak bu sorunlar yer almaktadır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri