Zımparalar ve Özellikleri

Flep diskler ve taşlama diskleri yapı olarak benzer olsa da, her ikisi de açılı taşlama makinelerinde metali şekillendirmek için kullanılır; ne zaman ve nasıl kullanılmaları gerektiğini belirleyen önemli farklılıklar vardır. Taşlama diskleri geleneksel olarak malzemeleri çıkarmak için tercih edilen seçenektir ancak yüzey hazırlığı için de kullanılabilirler. Yüzeyleri eşitlemede zirkonya flap disklere göre daha kaba ve daha hızlıdırlar ancak en pürüzsüz yüzey bırakmazlar. Flap diskler, metale şekil vermek için de kullanılırken, bittiğinde pürüzsüz ve düzgün bir yüzey elde etmenize yardımcı olur.

Taşlama makineniz için doğru aşındırıcı diski bulmanıza yardımcı olmak bazı bilgileri bilmek faydalıdır. Ne aradığınızı öğrendikten sonra, her iki ürünü de stoklarımızda bulunduruyoruz, öyleyse neden ürün yelpazemize bir göz atmıyorsunuz? Daha iyi değer elde etmeniz için yalnızca daha uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmış yüksek performanslı ürünler kullanıyoruz. Zımparator aradığınız zımparayı hızlı bir şekilde satın alın. Flap diskler aynı zamanda metal taşlama, çapak alma, harmanlama ve finisaj için de kullanılır. Onlar çok daha çok yönlü bir üründür. Adlarını görünümlerinden alırlar, çünkü flap diskler yüzeylerinde üst üste binen birkaç aşındırıcı katman içerir. Bu kanatçıklar disklerin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Kafanızı karıştıracak çeşitli flap disk türleri, boyutları ve kumları vardır, ancak seramik flap diskler en iyi performans ürünüdür ve alüminyum dahil tüm metal türlerine uygundur. Flap disk zımparalar özelliklerine uygun şekilde tasarlanmıştır.

Flap diskler stok çıkarmada daha yavaştır; yine de size daha pürüzsüz ve eşit bir yüzey vereceklerdir; bu, metali daha sonra boyamanız gerektiğinde idealdir. Çalışma ve sonuç söz konusu olduğunda taşlama disklerine göre başka avantajları da vardır. Talaş kaldırma için flap disklere bakıyorsanız, konik biçimli flap disklere bakmak istersiniz, çünkü şekilleri malzemeleri daha hızlı kaldırmaya yardımcı olur. Farklı çeşitler içinde, saplı mop zımpara çeşitlerine göz atabilirsiniz. Güzel, pürüzsüz bir yüzey elde etmek için, alanı boyama uygulamasına hazırlamaya yardımcı olması için zımparalamak çok önemlidir, zımparalayarak kusurları (sivilce olarak da bilinir) giderirsiniz, güzel bir pürüzsüz yüzey yaratırken aynı zamanda küçük, pürüzlü yüzeyler geliştirerek yapışma sağlarsınız.

Zımparalamanın en büyük zorluğu, yüzeydeki tüm kusurları ne zaman giderdiğinizi ve ardından bir sonrakine geçebilmek için önceki her bir kumdaki tüm çizikleri ne zaman giderdiğinizi bilmektir. Bu kusurların ve çiziklerin giderildiğinden emin olmak, çoğumuzun gereğinden fazla zımpara yapmasının nedenidir. Yeterince zımparaladığınızda birçok şey deneyimle öğrenilir. Ancak yardımcı olarak kullanabileceğiniz iki yöntem vardır. İlk olarak, tozu temizledikten sonra, düşük açılı yansıyan bir ışıkta ahşaba bakın, örneğin bir pencereden veya bir stand üzerindeki ışık fikstüründen. İkinci olarak, ahşabı ıslatın ve ardından farklı açılardan yansıyan bir ışığa bakın, farkı göreceksiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri