Bu Yöntem İle Çamaşırlarınızı Kurutun! İşte Yağışı Havalarda Çamaşır Kurutma Yöntemleri!

Soğuk ve yağışlı havalarda çamaşır kurutmak oldukça büyük bir soruna dönüşmektedir. Özellikle ev içerisinde de uygun bir kurutma alanının bulunmaması işleri iyice zora sokmaktadır. İşte detaylar...

Özellikle kadınların en çok zorlandığı ev işlerinin arasında çamaşır kurutma gelmektedir. Yağışlı ve soğuk havalarda çamaşırlar uzun süre kurumamaktadır. Havanın yağışlı ve nemli olması da çamaşırların bir türlü kurumasına müsaade etmemektedir. Kapalı balkon ya da ev içerisinde çamaşır kurutabilecek bir alana sahip olmayan kişiler için ise bu durum normalinden de daha uzun sürelerde çamaşırların kurumasına neden olmaktadır. Bu durum ile ilgili olarak bir video paylaşan TikTok içerik üreticisi, kişilere sunduğu bir yöntem ile dikkat çekti.

ÇAMAŞIRLARI HIZLI KURUTMA TEKNİĞİ TİKTOK İÇERİK ÜRETİCİSİNDEN GELDİ

Yağışlı ve soğuk havalarda çamaşırların kurumamasına dikkat çeken TikTok içerik üreticisi, çamaşırların hızlı bir şekilde kurutulabilmesi için geliştirdiği bir tekniği kendi hesabından paylaştı. TikTok içerik üreticisi videosunda, çift kişilik lastikli bir çarşı kalorifer peteklerinde ısıtıyor. Sonrasında yıkanan çamaşırları çamaşır askılığına asıyor ve çamaşır askılığını da kalorifer peteklerinin yanına taşıyor. Isıttığı çift kişilik lastikli çarşafı ise hem kalorifer peteğine hem de çamaşır askılığının üzerine gelecek şekilde örtüyor.

KAMP ÇADIRI TEKNİĞİ

TikTok içerik üreticisinin paylaştığı videoda uyguladığı tekniği kamp çadırı görünümüne benzetmesi ve bu sayede sıcak hava akımının çamaşırları daha hızlı bir şekilde kuruttuğu açıklanıyor. Bu yöntem ile kış aylarında çamaşırların daha çabuk kuruyacağını belirten içerik üreticisine bazı takipçileri, yöntemi denediğini ve işe yaradığını belirtti. Bazı izleyenler ise, çamaşır makinelerinde yer alan çift sıkma ya da ekstra sıkma seçeneği ile de çamaşırların daha hızlı bir şekilde kuruduğu belirtti.

ÇAMAŞIRLARI ISITICILAR İLE KURUTMAYIN

Özellikle ıslak çamaşırların çabuk kuruması için elektrikli ısıtıcı kullanımlarından kaçınılması gerekmektedir. Olası bir yangın, bu kurutma tekniği ile gerçekleşebilir. Aynı zamanda, ıslak giysilerin direkt olarak kalorifer peteklerine koyulması da hem küflenmenin meydana gelmesine hem de kalorifer peteklerinin çalışma veriminin düşmesine neden olacaktır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri