Depo Yönetim Sistemi

Bir depo yönetim sistemi, siparişleri yerine getirmek için herhangi bir zamanda nihai ürünlerin ve malların nerede olduğunu bilmek amacıyla envanter hareketini yönetmek için tasarlanmış yazılım olarak tanımlanır. Bir depo yönetim sistemi bağımsız bir yazılım olabilir veya muhasebe, sipariş yönetimi, envanter yönetimi, MRP, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) gibi diğer entegre modüllerle ve tek bir merkezi sistem kullanarak daha fazla çalışan bir kurumsal kaynak planlama (ERP) sisteminin parçası olabilir. Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık ile profesyonel çözümlere ulaşın.

Depo Yönetim Sistemi Ne İşe Yarar?

Bir depo yönetim sisteminin amacı, depolama ve iş akışı için en iyi düzenlemeyi belirleyerek kuruluşların verimli bir depoya sahip olmasına yardımcı olmaktır. Öğelerin hızlı bir şekilde bulunabilmesi için her tür envanteri izler ve neyin ne zaman gerekli olduğunu takip ederek tedarik zincirinin yönetilmesine yardımcı olur. RFID etiketlerinin, barkodlamanın ve seri numaralarının kullanımını destekler. Depo yönetim sistemi yazılımı, periyodik manuel envanter sayımlarına olan ihtiyacı bile ortadan kaldırabilir.

WMS yazılımı, hataları azaltmaya ve çalışan memnuniyetini artırmaya yardımcı olan malların alınması, toplanması, saklanması ve nakliyesi için organize yöntemler sağlayarak depo süreçlerini iyileştirir. Ayrıca, müşterilere daha iyi yardımcı olmak için siparişlerde neler olup bittiği hakkında gerçek zamanlı olarak bilgi sahibi olabilmeleri için müşteri hizmetleri gibi diğer departmanlarla iletişim kurabilir. Otomatik süreçler ve daha fazla iletişim ile bir ambar yönetimi çözümü maliyetleri düşürür, üretkenliği artırır ve hizmeti geliştirir.

Bir Depo Yönetim Sistemi, bir depo veya dağıtım merkezindeki ürünlerin depolanmasını ve hareketini takip eder. Ayrıca, öğelerin en verimli yerde depolanmasını ve doğru öğelerin toplanıp paketlenmesini sağlamaya yardımcı olur. WMS yazılımı ayrıca depodaki tüm işçilik operasyonlarını yönetmeye ve çalışan performansını izlemeye yardımcı olur.

Envanter yönetim sistemleri, hammaddeler, devam eden işler (WIP), nihai mallar ve nihai malları üretmek için gereken bileşenler dahil olmak üzere eldeki envanterin izlenmesine yardımcı olur. Stok seviyelerini takip ederler ve işletmeleri daha fazla nihai mal üretilip üretilmeyeceği ve ne zaman üretilecekleri ve bir ürünün üretilmesi için malzeme ve bileşenlere ne zaman ihtiyaç duyulacağı konusunda bilgilendirirler. Farklı detaylar, Servis otomasyon sistemi ile ilgili belirlenebilir ve yönetimi sağlanabilir. Belirli bir kalemin ne kadarının mevcut olduğu hakkında bilgi sağlarken, bir ambar yönetim sistemi size bu kalemlerin bulunduğu bölmeye kadar depoda tam olarak nerede olduğunu söyler.

İki sistem arasındaki en büyük fark, depo yönetim sistemlerinin depodaki çalışanların işlerini yönetmeye yardımcı olması ve envanter yönetiminin yalnızca stok ve mamullerle ilgilenmesidir. Bu nedenle depo yönetim sistemleri genellikle envanter yönetim sistemlerinden daha karmaşıktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri