Fındık Ezmesinin Harika Faydaları

İçlerinde bulunan besinler göz önüne alındığında, fındık sağlık açısından pek çok fayda sağlar. Besinlerinden bazıları E vitamini, magnezyum, demir, B6 vitamini, diyet lifi, protein ve sağlıklı yağları içerir. Ayrıca iyi miktarda omega-6 ve omega-9 yağ asitlerine sahiptirler ve çinko, folat ve potasyum içerirler. Fındık, yüksek besin değerine sahip olmasının yanı sıra mükemmel bir atıştırmalıktır. Bir avuç kavrulmuş fındık tok tutuyor ama kesinlikle lezzetli. Ayrıca yüksek düzeyde antioksidan içerirler.

Kalorileri yüksek olmasına rağmen, bunlar içlerinde bulunan sağlıklı kalp yağından elde edilen kalorilerdir. Doğal Olanı Ye ile sağlıklı ve doğal yiyeceklere kolayca ulaşın. Fındıkta bol miktarda antioksidan bulunur. Bu antioksidanlar, vücudunuzu hücre hasarını önlemekten kalp sağlığını iyileştirmeye kadar çeşitli şekillerde korur. En öne çıkan besin, iltihaplanma riskini azaltmaya yardımcı olan Fenolik bileşiktir. Bir araştırmaya göre, kabuğuyla veya kabuğu olmadan fındık yemek, vücuttaki oksidatif stresi ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu nedenle, birçok yaşam tarzı hastalığını önlemek ve riskini azaltmak için diyetinize fındık eklemeniz şiddetle tavsiye edilir.

Yüksek konsantrasyonda vitamin, mineral ve antioksidan içeren fındık, farklı kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Yukarıda belirtildiği gibi, fındık yemek oksidatif stresi azaltmanın yanı sıra hücre hasarını önlemenin mükemmel bir yoludur. Bu kombinasyon meme, karaciğer ve rahim ağzı kanseri gibi bazı kanserlerin önlenmesine yardımcı olabilir. En iyi fındık ezmesi için aldığınız yerin önemi ve detaylar önemlidir. Vücuttaki enflamasyon, bağışıklık sisteminizin enfeksiyonla savaşmak veya yaraları iyileştirmek için verdiği doğal tepkinin bir parçası olsa da, kronik enflamasyon diğerlerinin yanı sıra tip 2 diyabet, kalp hastalığı ile bağlantılıdır.

Fındık yiyerek, yüksek konsantrasyonda sağlıklı yağ içerdiğinden kronik iltihaplanma riskini azaltabilirsiniz. Ayrıca fındık, obez ve aşırı kilolu kişilerde enflamatuar belirteçleri azaltmaya yardımcı olur. Badem, hafızanızı geliştirmek için çocukluğunuzdan beri badem yiyor olabilirsiniz, ancak bu kuruyemişlerin başka harika faydaları olduğunu da biliyor muydunuz?

Besinlerle dolu olan en iyi badem ezmesi kolesterol seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olur ve sağlıklı bir kalbi destekler. Ayrıca kilo verme yolculuğunuzda size yardımcı olabilir ve diyabet riskini azaltır. Fındık, başta antioksidanlar olmak üzere çok sayıda besin açısından zengin bir kaynaktır. Besleyici olmasının yanı sıra lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık seçeneğidir. Ayrıca doğal fındık kreması ile çeşitli sağlıklı tatlılar yapabilir veya farklı yemeklere lezzet katmak için kullanabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri