Arama motorları ve internet tarayıcısı olarak en çok tercih edilen Google Chrome, yeni bir özelliğini devreye sokacağını yayınladığı yeni blog yazısında kullanıcıları ile paylaştı. En son elde edilen verilere göre Google Chrome, yaklaşık olarak 3,3 milyar kişi tarafından tercih ediliyor. Bu veriler Google Chrome’un neredeyse dünya nüfusunun yarısı tarafından kullanıldığı gösteriyor. Google Chrome, gizlilik ile ilgili yeni özelliğini Android işletim sistemine sahip cihazlarda devreye sokacak.
BU ÖZELLİK IOS İŞLETİM SİSTEMİNDE AKTİF
Google Chrome, gizli sekme kullanımı ile arama yapanlara yönelik yeni bir özelliği devreye sokuyor. Gizli sekme aramalarında artık biyometrik doğrulama istenecek. Bu özellik IOS işletim sisteminde aktif olarak kullanılmakta. Gizli sekme aramalarına geri dönmek için uygulama parmak izi doğrulaması istiyor. Android sistemlere sahip cihazlarda henüz aktif olmayan bu özelliğin yakın bir zamanda aktif hale gelmesi için Google tarafından bir güncelleme yayınlanması bekleniyor.
ARAMALARINIZA BAŞKASI ERİŞEMEYECEK
Android işletim sistemleri için de devreye girecek bu özellik ile gizli sekmelerin kullanımı ile yapılan aramalara, cihaz sahibi haricinde kimse erişemeyecek. Chrome’dan çıktıktan sonra açık kalan gizli sekme oturumlarına tekrar erişebilmek için sistem, biyometrik doğrulama tercihleri arasında yer alan parmak izi doğrulaması isteyecek. Bu sayede, cihaz sahibi haricinde kimse gizli sekme oturumlarına erişemeyecek.
BİYOMETRİK DOĞRULAMA KOLAYCA AKTİF EDİLEBİLİR
Google tarafından bu özelliği devreye sokacak güncellemenin yakın bir zamanda yayınlanması bekleniyor. Android işletim sistemine sahip cihaz kullanıcıları, yayınlanacak güncelleme ile bu özelliği kullanmaya başlayabilecek. IOS işletim sistemlerinde olan bu özellik, istenildiği zaman devre dışı bırakılabilecek. Google Chrome uygulamasında yer alan ayarlar menüsü ile gizlik ve güvenlik ayarlarına erişim sağlanabilir. Bu bölümde ise, Chrome’u kapattığında gizli sekmeleri kilitle seçeneği devreye girecek. Bu seçeneği aktif ederek, parmak izi doğrulama önlemi devreye sokulabilecek.