Elektrik Fiyatlarına İndirim Mi Geliyor? Bakan Dönmez Açıkladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklama! Bakan Fatih Dönmez sözlerinde indirim olacağını dile getirdi. Şubat ayı içerisinde elektrik fiyatlarında indirim olacak mı? İşte detaylar..

Geçtiğimiz günlerde elektrik ve doğal gaza indirim geldi. Gelen indirim ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmezden konuya dair son dakika açıklaması geldi. Şubat ayı itibariyle toptan elektrik fiyatlarında da bir gerileme yaşanacak, dedi.

Sanayide kullanılan elektrik ve doğal gaza indirim geldi. Gelen indirim sonrasında toptan elektrik fiyatlarından da bir indirim olup olmayacağı merak konusu oldu. Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez’den konuya dair açıklamalar geldi. Ne kadarlık bir indirim söz konusu olacak?

İNDİRİM NE ZAMAN YAPILACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, %15-16 seviyesinde de toptan elektrik fiyatlarında bir düşüş olacağını söyledi. Şubat ayı içerisinde bir indirim söz konusu olacak ifadelerini kullandı.

BOTAŞ sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatı için indirim yaptı. Yapılan indirime göre 1 Şubattan itibaren elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında %16.67, sanayi kuruluşlarında ise %13.30 ila %17.22 arasında bir indirim yapıldı. Bunun yanı sıra konutta ise herhangi bir indirim söz konusu olmadı. Aynı fiyatlar üzerinden devam etti.

BAKAN FATİH DÖNMEZ AÇIKLADI

BOTAŞ tarafından yaşanılan bu gelişmelerden sonra Bakan Fatih Dönmez’den  yeni bir açıklama geldi. Bakan Fatih Dönmez, elektrik fiyatlarıyla ilişkin yeni bir konuşma yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik fiyatlarında indirim olacağını söyledi. Bakan Fatih Dönmez, İstanbul’da düzenlenen Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri programına katılım göstermişti.

ZAM YÜZDE KAÇ

OLACAK?

Programda konuşan Bakan Fatih Dönmez, elektrik fiyatlarıyla alakalı olarak konuşma yaptı. Toptan elektrik fiyatlarında şubat ayından itibaren %15-16 arasında bir gerilemenin olabileceğini sözlerinde ifade etti.

Bakan Fatih Dönmez’den gelen açıklama sonrasında Şubat ayı içerisinde yapılacak olan indirim, şimdiden beklenilmeye başlandı. Elektrik fiyatlarında indirim merakla bekleniyor. Böylece faturalar için sevindirici haber gelmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri