Doğalgazda İndirim Haberi Gaziantep'te Vatandaşları Sevindirdi! Doğalgazda İndirim Ne Zaman Yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde BOTAŞ tarafından yapılan indirim haberleri sadece sanayi kapsamında geçerli olacaktı. Yapılan son açıklamalara göre ise, konutlarda da doğalgaz faturalarında indirim müjdesi verildi. İşte detaylar...

Şubat ayı itibari ile elektrik üretimi amaçlı doğalgaz satış fiyatlarında yüzde 16,67, sanayi tesislerindeki doğalgaz fiyatlarında ise, yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranında indirim yapılacağı BOTAŞ tarafından açıklanmıştı. Sanayide meydana gelen yüzde 12’lik indirim haberinden sonra BOTAŞ, vatandaşları ilgilendiren bir açıklama daha yaptı. BOTAŞ tarafından yapılan ilk açıklamada, şubat ayı itibari ile elektrik üretimi amaçlı doğalgaz satış fiyatına da yüzde 16,67, sanayi tesislerindeki fiyatlarda ise, yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranında indirim yapıldığı açıklandı.

FİYATLAR BOTAŞ İNTERNET SİTESİNDE AÇIKLANDI

Şubat ayı itibari ile geçerli olacak yeni fiyatlar, BOTAŞ’a ait resmi internet sitesinde yayınlandı. BOTAŞ’ın internet sitesinde açıklanan ve 2023 yılının şubat ayı itibari ile geçerli olacak yeni fiyat listesine göre; endüstriyel müşteriler ve elektrik üretimi için oranlar düşürüldü. Bununla birlikte BOTAŞ internet sitesinde açıklanan fiyatlarda, hane halkı tarifeleri ise, şubat ayında yatay bir şekilde ilerlemeye kaydetti.

BOTAŞ GAZ TEDARİKÇİLERİNE İNDİRİM UYGULAYACAK

BOTAŞ; şubat ayında özel müşteriler için gaz tedarikçilerine uyguladığı satış fiyatı 1.000 metreküp doğal gaz için 4.000,80 TL olacağını açıkladı. Sanayi abone fiyatları ise, ilk etapta bin metreküp doğalgaz için 7 milyon 124 TL, ikinci etapta 13 milyon 727 TL şeklinde belirlendi. Elektrik tarifesi 1.000 metreküp doğal gaz için ise, 15.000 TL olarak açıklandı. Hesaplanan doğalgaz ücretlerinin aylık olarak belirlendiği de ifade edildi.

SERBEST PİYASADA ELEKTRİĞİN AZAMİ FİYATI AÇIKLANDI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada serbest piyasada elektriğin azami fiyatın açıkladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada; ‘’Kurul kararı ile serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatı 4 bin 200 liradan MWh başına 3 bin 650 liraya düşürüldü. Sanayi tesisleri elektrik maliyetlerinin şubat ayına göre yüzde 12 düşmesini bekliyor.’’ ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri