Ocak- Şubat Dönemi Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak Aile Destek Parası Zamlandı Mı?

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiş olan Aile Destek Programı, ocak ayının en çok sorgulanan destek ödemelerinden birisi oldu. Ocak ödemelerini aralık ayının sonunda almış olan ihtiyaç sahipleri, yeni ödemelerin ne zaman yatacağını, ödemelerin artıp artmadığını merak ediyorlar. İşte detaylar…

Ekonomik şartları asgari düzeyin altında olan ve temel ihtiyaçlarını dahi karşılamak konusunda güçlük çeken milyonlarca vatandaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen sosyal yardım modellerinden nakit destekleri alabiliyorlar. Bu kapsamda son dönemlerde giderek yükselen enflasyonun gündelik hayat şartlarını daha da ağırlaştırması karşısında mevcut modellerine yeni yardım modelleri de ekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 12 aylık düzenli bir yardımı içeren Aile Destek Programı ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

2022 yılının son çeyreğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan Aile Destek Programı, hali hazırda sosyal yardımlardan yararlanan ve bugüne kadar hiçbir yardımdan yararlanmamış olan tüm ihtiyaç sahiplerini kapsıyor. Son olarak aralık ayının sonunda hesaplara aktarılmış olan destek ödemelerine ilişkin yeni bir açıklamanın yapılmamış olması, ihtiyaç sahiplerini tedirgin etmeye başladı. Yeni dönem desteklerinin artıp artmadığı, ödemelerin hesaplara ne zaman aktarılacağı merak konusu oldu.

OCAK AYI PARALARI ARALIK AYINDA HESAPLARA GEÇMİŞTİ!

Aile Destek Programı’nın ocak ayı ödemeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile aralık ayında hesaplara aktarılmıştı. Son olarak 29 Aralık tarihinde ocak ayı desteklerini hesaplarında gören vatandaşlar, yeni dönem desteklerinden ne zaman faydalanabileceklerini araştırmaya devam ediyorlar.

AİLE DESTEK PROGRAMI 2023 YILI ÖDEMELERİ

En az 850 TL, en fazla ise bin 250 TL olarak hesaplara aktarılan Aile Destek Programı ödemeleri, 2023 yılının başı itibari ile arama motorlarında en çok sorgulanan konu başlıklarından birisi oldu. Söz konusu destek tutarlarına bir zam yapılıp yapılmadığı merak edilirken yetkililerden konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. E- devlet sistemi üzerinden sorgulamalara açık olan destek ödemelerinin, şubat ayı içerisinde yeni ödemeler ile hesaplar aktarılması bekleniyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri