Jawline Dolgusu Hakkında Merak Edilen 9 Soru

 

İnsanların büyük bir bölümü güzel bir görünüme sahip olmayı, diğer insanların dikkati ve ilgisini çekmeyi istemektedir. Yüz hatları ve simetri ise dış görünüşteki güzelliği etkileyen başlıca faktörler arasında yer almaktadır. Kadın ve erkekler, daha güzel ve göze hoş gelen estetik bir görünüme sahip olmak için çeşitli uygulamalara başvurmaktadır. Jawline dolgusu, çene hatlarını estetik bir görünüme kavuşturmayı isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Her geçen gün popülerliğini artıran bu uygulama hakkında merak ettiklerinizi sizin için derledik.

Jawline Dolgusu Nedir?

Çene hattı dolgusu olarak Türkçeye çevrilen jawline dolgusu, çene hatlarının estetik bir görünüme kavuşturulması için uygulanmaktadır. Çene hatları, çenenin uç kısmından başlayarak yüzün her iki tarafından kulaklara kadar uzanmaktadır. Jawline ile bu hatlar belirginleştirilmektedir. Bu uygulamanın ardından yüzde simetri ve altın oran yakalanmaktadır.

Çene hattı çizgileri kalıtım, kemik yapısı ve yağ oranı gibi faktörlere bağlı olarak her insanda değişkenlik göstermektedir. Jawline, çene hattı çizgilerinin istenilen biçime getirilmesini sağlamakta ve dolayısıyla estetik bir görünüm kazandırmaktadır. Bu sayede her kadın ve erkek, estetik çene hatlarına sahip olabilmektedir.

Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?

Jawline dolgusu ameliyatsız bir işlemdir. Uzmanlar, kişilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda en uygun çene hattı çizgi planını yapmakta ve hastanın onaylaması durumunda uygulamaya başlamaktadır. İşlem öncesinde çene bölgesine lokal anestezik krem sürülerek hastanın acı ve ağrı hissi duyması engellenmektedir. Çene bölgesinin uyuşmasının ardından uygun dolgu malzemesi seçilmekte ve küçük iğneler yardımıyla cilt altına enjekte edilmektedir. Enjekte işleminin ardından jawline dolgusu tamamlanmaktadır.

Jawline Dolgusu Sırasında Acı veya Ağrı Hissi Yaşar Mıyım?

Jawline dolgusu sırasında ameliyat kesisi uygulanmamaktadır. Dolayısıyla işlemin uygulandığı kişiler acı veya ağrı hissi yaşamamaktadır. Ayrıca işlem sonrasında cilt yüzeyinde herhangi bir iz kalmamaktadır.

Jawline Sonrası Günlük Hayatıma Ne Zaman Devam Edebilirim?

Ameliyat kesisi olmadan gerçekleştirilen jawline dolgusundan sonra hasta, günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Hastanede istirahat etmesini gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. Ancak hastanın bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Bunlar şu şekildedir:

· İşlem sonrasındaki ilk birkaç gün güneş ışınlarına ve sıcaklığa maruz kalınmamalıdır.

· Spor gibi ağır ve yorucu aktiviteler yapılmamalıdır.

· Aniden kilo kaybı ve kilo alımı yaşanmamalıdır.

· Uzmanın reçete ettiği kremler düzenli olarak kullanılmalıdır.

Jawline Dolgusu İçin Ne Tür Malzemeler Kullanılır?

Jawline uygulaması için kullanılan malzemeler farklılık göstermektedir. Bunlardan en popülerleri hyaluronik asit ve kalsiyum hidroksiapatittir. Uygulamayı gerçekleştiren uzman, kişinin yüz hatlarına uygun dolgu malzemesini seçmektedir.

Jawline Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Bu dolgu yöntemi, daha çok çene ucunu şekillendirmek amacıyla kullanılmaktadır. Çene hatlarının görüntüsünden memnun olmayan, yüz hatları simetrik olmayan ve altın oranı sağlamayan kişiler jawline dolgusu yöntemine başvurabilmektedir.

Jawline dolgusuna genellikle şu durumlar için başvurulmaktadır:

· Alt çenenin üst çeneden daha geride bulunması

· Çene çizgisinin asimetrik bir görünüme sahip olması

· Çene ucunun dar olması

· Çene hattı bölgesinde hacim kaybı yaşanması

· Çene hattının kısa olması

· Yaşlanma ile birlikte görülen yanak bölgesindeki sarkmalar

· Çene ve dudağın orantısız, biçimsiz uyumu

· Yuvarlık yüz hattı

· Çene hattının yumuşak olması

· Boyun bölgesindeki kırışıklıklar

· Gıdı bölgesindeki sarkmalar

Jawline İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Genel sağlık durumu iyi olan her kişi jawline çene dolgusu için başvurabilmektedir. Ancak bu kişilerin 18 yaşından büyük olmaları gerekmektedir. Çünkü, çene bölgesindeki gelişim 18 yaşına kadar sürmektedir. 18 yaşından büyük her kişi, jawline dolgusundan yararlanabilmektedir.

Kronik bir hastalığınız varsa veya düzenli ilaç kullanıyorsanız işlem öncesinde doktorunuza bilgi vermeniz gerekmektedir.

Jawline Kalıcı Mıdır?

Jawline çene dolgusunun kalıcılık süresi bazı faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Kullanılan dolgu malzemesi, miktarı ve hasta vücudunun dolguya vereceği tepki bu faktörler arasında yer almaktadır. Uygulamayı yapan uzmanın tecrübesi de kalıcılığı etkileyen bir diğer faktördür.

Uygulama sırasında fazla miktarda dolgu malzemesi kullanılır ise kalıcılık süresinin artması sağlanabilmektedir. Çene hattına kullanılan dolgu malzemesi zaman içerisinde eridiğinden, hasta vücudunun maddelere verdiği tepkinin de etkisi büyümektedir. Tüm faktörler göz önünde bulundurularak jawline dolgusunun kalıcılık süresinin ortalama birkaç yıl olduğu söylenebilmektedir. Uygulama tekrar edilir ise kalıcılık süresi uzatılabilmektedir.

Jawline Dolgusu Tekrarlanabilir Mi?

Jawline uygulaması ile deri altına enjekte edilen maddeler, zaman içerisinde vücut tarafından emilmekte ve dışarı atılmaktadır. Birkaç yıllık kalıcı süresi bulunan bu uygulama, etkisi geçtikten sonra tekrarlanabilmektedir. Tekrar sayısı hakkında bir sınırlama bulunmamaktadır.

Estetik Çene Hatlarına Sahip Olmaz İçin: Dr. Mutlu Adıgüzel

Jawline çene dolgusu, uzmanlık gerektiren bir estetik uygulamadır. İşlem sonucunda ortaya çıkacak başarı oranı, doktorun uzmanlığı ve yetkinliği ile doğrudan alakalıdır. Bu nedenle Jawline dolgusu için mutlaka uzman doktorlara başvurulması önerilmektedir. İstanbul’daki özel kliniğinde hastalarını kabul eden Dr. Mutlu Adıgüzel, yüz ve vücut estetiği alanındaki uzmanlığı ile yüksek hasta memnuniyetini sağlayan uygulamalara imza atmaktadır.

Jawline dolgusu İstanbul’da yaşamını sürdüren ve estetik çene yapısına sahip olmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Botoks İstanbul halkı tarafından talep gören bir diğer estetik uygulamadır. Botoks ve jawline gibi estetik uygulamalardan yararlanarak istediğiniz görünüme sahip olmak istiyorsanız Dr. Mutlu Adıgüzel’den randevu alarak tedavi planınızı oluşturabilirsiniz!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri