Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak? 2023 Yılı Aile Desteği Ne Kadar?

Zorlu ekonomik şartlar karşısında mağduriyet yaşayan ihtiyaç sahipleri için geçtiğimiz yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan Aile Destek Programı, son günlerde vatandaşlar tarafından sıklık ile sorgulanmaya başladı. İhtiyaç sahipleri ödemelerin ne zaman yatacağını ve söz konusu ödemelerden kimlerin yararlanabileceğini merak ediyorlar. İşte detaylar…

Ekonomik şartların son dönemlerde giderek ağırlaşması, her kesimden vatandaşın bütçesini direkt olarak etkiledi. Yapılan enflasyon üstü maaş iyileştirmelerine rağmen alım gücünün halen istenen seviyeye çıkartılamaması, vatandaşların geçim dertlerinin devam etmesine hatta büyümesine yol açtı. Bu durum özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşları direkt olarak etkilerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan Aile Destek Programı yakından takip edilmeye başlandı.

Geçtiğimiz yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan Aile Destek Programı, ülke sınırları içerisinde yaşayan ve hali hazırda devletin sosyal yardımlarından yararlanan vatandaşların bütçelerine büyük ölçüde katkı sağladı. Son olarak 29 Aralık 2022 tarihinde ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılan destek paraları, ocak ayının son günlerinde de arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Vatandaşlar ocak- şubat dönemine ait desteklerin ne zaman yatacağını araştırmaya başladı.

AİLE DESTEK PROGRAMI ŞUBAT AYI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

12 aylık bir dönem boyunca düzenli olarak ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılan aile destekleri, yeni yıla girilmesi ile birlikte arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ocak ayı paraları aralık ayının 29’unda hesaplara aktarılırken yeni dönem ödemelerinin ne zaman yatacağı merak konusu oldu.

Yeni yılda Aile Destek Programı ödemelerine bir zam yapılıp yapılmadığı henüz belli olmadı. Ek olarak şubat ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara aktarılacağına ilişkin de resmi bir açıklama yapılmadı.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU 2023

E- devlet sistemi üzerinden Aile Destek Programı başvurularını kabul eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane halkının kişi başı aylık gelirine göre ödediği destek tutarlarını şu şekilde açıkladı:

  • Aylık geliri 450 TL’nin altında olanlara: 1.250 TL
  • Aylık geliri 450- 911,15 TL aralığında olanlara: 1.100 TL
  • Aylık geliri 911,15- 1.372,30 TL aralığında olanlara: 950 TL
  • Aylık geliri 1.372,30- 1.833,45 TL aralığında olanlara: 850 TL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri