Daha Özel Bir İş Tarzı İçin Farklı Erkek Takım Elbise Modelleri

İş yerinde tarz olmaya devam etmek isteyen erkekler için takım elbise modelleri bulunmaktadır. 

Klasik Takım Elbise: Tek sıra düğmeli ceketi ve iki ya da üç düğmeli tasarımıyla öne çıkan en geleneksel ve zamansız takım elbise modelidir. Klasik takım elbise tipik olarak yünden yapılır ve siyah, lacivert ve gri dahil olmak üzere çeşitli renklerde mevcuttur.

Dar Kesim Takım Elbise: Adından da anlaşılacağı gibi, bu takım elbise modeli, kullanıcının vücut şeklini vurgulamayı amaçlayan dar kesim bir tasarıma sahiptir. Ceket tipik olarak tek göğüslüdür ve iki veya üç düğmeli bir tasarıma sahipken, pantolonlar daha modern bir görünüm oluşturmak için incelir.

Modern Kalıp Takım Elbise: Bu model klasik takım elbiseye benzer ancak daha çağdaş ve rahat bir kalıptır. Ceket tipik olarak iki veya üç düğmeli bir tasarıma sahip tek göğüslüdür, pantolon ise daha rahat ve ferah bir kesime sahiptir.

Kruvaze Takım: Ceketin ön kısmında iki sıra düğme bulunan bu takım elbise modeli benzersiz bir tasarıma sahiptir. Kruvaze takım elbise daha resmi kabul edilir ve genellikle özel günlerde giyilir.

Üç Parça Takım Elbise: Bu takım elbise modeli ceket, yelek ve pantolondan oluşmaktadır. kabul edilir

Gömlek Vücuda Nasıl Oturmalı

Erkek takım elbise modelleri (suits for men) seçerken, içine giyeceğiniz gömlek seçimi de bir o kadar önemlidir. Bu yüzden gömlek alırken vücudunuza en iyi şekilde oturması için şunlara dikkat edebilirsiniz:

Omuzlarda kol ve gövde arasındaki dikiş kısmı, omuzun tam bitimine denk gelmeli. Tüm düğmeler bağlandığında boyun ve yaka arasına iki parmağınızı sıkıca sokabilmelisiniz. Gömlek üzerinizdeyken kollarınızı rahatça iki yana kaldırabilmelisiniz. Gömlek bel bitimi, bel kemiğinizin çıkıntılarının hemen altına denk gelmelidir. Sivri, yaygın, düğmeli veya çıkabilen gömlek yakaları gömleklerin farklı modellerinde mevcuttur. Geniş suratlı, iri erkekler sivri ve uzun yaka, uzun boylu erkekler için ise yaygın yaka modelleri öne çıkar. Özellikle kısa boyluysanız yaygın yaka kullanmamanız gerekebilir.

Gömlek Rengi Nasıl Belirlenmeli

Lacivert, gri, kahve takım elbise veya ceket altına giymek için, resmi yemekler, buluşmalar, davetler için beyaz gömlekleri tercih edebilirsiniz. Kadife, kanvas, toprak renginde olan pantolonlar üzerine ise ceketsiz giyim için siyah renkli gömlek tercih edebilirsiniz. z. Çok zorda kalmadıkça enine çizgili gömlek giymemeniz tavsiye edilmektedir, bunun tam tersi olarak, boyuna çizgili gömlekleri ise çoğu zaman rahatlıkla kullanabileceğinizi söyleyebiliriz.

Gömlek Yakasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gömleğin yakasını iliklediğinde, parmağın yaka ile boynunun arasında rahatça hareket edebilmeli. Bir parmak kalınlığından daha az ya da daha fazla genişlik varsa, o gömlek ideal değildir. Özetle gömleği giydiğinde boynun rahatça hareket edebiliyor, yaka ile baskılanmıyor olmalı.

Düğmeli yaka gömlekler ise spor kombinler ve örgü kravat gibi smart casual stile uygun aksesuarlar için daha ideal tercihlerdir. Dubai’deki takım elbise çeşitleri (mens suits Dubai) tarzınızı bir üst seviyeye taşımak için tam da ihtiyacınız olan değişim olabilir! 

Kravat Nasıl Bağlanır?

Dörtlü Düğüm

Dörtlü Düğüm en eski kravat bağlama tekniklerinden biridir. Dörtlü Düğüm tekniğini, 18. yüzyılda Londra'daki İngiliz faytoncuların, soğuktan korunmak için atkılarını bu şekilde bağlayarak bulduğu söylenir. Dörtlü Düğüm ile bağlanan kravat dar ve uzun bir düğüme sahiptir. Dörtlü Düğüm tekniği kravat bağlama teknikleri arasında en hızlı öğrenilen ve en basit teknik olarak görülmektedir. Peki ya nasıl? İşte adım adım şöyledir:

Kravatınızı geniş ucu sağ tarafınıza gelecek şekilde yakanıza yerleştirin. Kravatınızın geniş ucu dar ucundan daha uzun olmalı. Geniş ucu sağ elinizle tutarak dar ucun üstünden sol tarafa geçirin.

Geniş ucu dar ucun arkasından dolaştırarak öteki tarafa alın.

Geniş ucu dar ucun üstünden dolaştırarak bir tur daha atın.

Kravatınızın geniş ucunu oluşan düğümünün arkasından yukarıya doğru alın ve ardından önde oluşan ilmekten geçirerek aşağıya doğru çekin.

Dörtlü Düğümünüzü hafifçe sıkın.

Kent Düğümü

Kent Düğümü en basit kravat bağlama teknikleri arasında yer alıyor. Küçük bir düğüm olan Kent Düğümü, uzun boylu erkekler için oldukça ideal bir kravat bağlama tekniğidir. 

Kravatınızı geniş ucu sol tarafınıza gelecek şekilde yakanıza yerleştirin ve bu ucu iç yüzü görünecek şekilde çevirin.

Kravatınızın geniş ucunu dar ucun arkasından geçirerek öteki tarafa alın.

İç yüzü dışarıya bakan kravatınızı dış yüzü dışarıya bakacak şekilde öteki tarafa alın.

Kravatınızın geniş ucunu oluşan düğümün arkasından yukarıya doğru çekin ve ardından önde oluşan ilmekten geçirerek düğümü hafifçe sıkın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri