Biontech Şirketinden Şaşırtan Karar! Şirket Almanya’dan Ayrılıyor

İlk Corona virüs aşısı geliştiren şirket Almanya’dan taşınma kararı aldı. Şirket sahipleri AR-GE aşamasının daha hızlı olduğu İngiltere’ye taşınma kararı aldı. İşte detaylar...

Pandemi zamanında ilk Corona aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ile Prof. Dr. Özlem Türeci sahibi oldukları BioNTech şirketini taşımaya karar verdiler. Şirket Almanya’dan taşınacak. Alman basınına yansıyan haberlerde ise ülkedeki ağır bürokrasi şartları eleştiriye maruz kaldı.

BioNTech şirketi bundan sonra yoluna İngiltere’de devam edecek. Şirket sahipleri İngiltere’de AR-GE çalışmalarının daha hızlı olması nedeniyle bu ülkeyi tercih ettiler.

ŞİRKET İNGİLTEREYE TAŞINIYOR

Almanya’nın öne çıkan basın kuruluşlarından olan Bild’de, Berlin yönetimini ve ülkede var olan bürokrasiyi eleştiren bir habere yer verildi.

Son zamanlarda şirketin araştırma ve geliştirme süreçlerindeki yavaşlık ve bürokratik engelleri nedeniyle Almanya’dan taşınma kararı alındığı fikri öne çıktı.

Alman basınından Bild’in konu olan son şirket ise ilk Corona virüs aşısını geliştiren BioNTech şirketi oldu. Şirket sahipleri Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in mRNA çalışmaları yaparak, ilk Covid-19 aşısını geliştirdiler. Böylece dünya çapında bir markaya dönüştü.

HIZLI AR-GE SÜRECİ KARARLARINDA ETKİLİ OLDU

Fakat şirket faaliyetlerini artık Almanya’da değil İngiltere’de sürdürecek. AR-GE çalışmaları konusunda daha hızlı olan İngiltere’ye taşınma kararı alındı. İngiltere’de ilaç geliştiren şirketler ve yetkililer arasında daha iyi bir diyalog olduğu söylendi. Böylece sorunların daha hızlı aşıldığı belirtildi.

Nitekim geçtiğimiz günler içerisinde İngiltere hükümeti ve BioNTech konuyla alakalı olarak konuşan Prof. Dr. Türeci, Avrupa’da biyoteknoloji ekosistemlerinin teşviki ile ilgili yönetmenlikler ve yönergeler için ve araştırmanın finans edilmesiyle bunun uygulamaya daha çabuk dönüştürülmesi benzeri sebeplerin kararları için etkili olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri