Burun Estetiği Nedir, Neden Önemlidir?

Genel kapsamda burun estetiği tıp dünyasındaki ismi ile rinoplasti, insan burnunun biçimini değiştirmek için gerçekleştirilen cerrahi operasyonlara denilir. Burun estetiği sadece güzellik adına değil, örneğin; burun kemiğinin eğri olduğu durumlarda nefes almayı kolaylaştırmak gibi da pek çok sorunlarda da yapılır. Farklı nedenlerle burundaki yaralanmalar ve bu tip talihsiz olaylardaki deformelerin onarılması olabileceği gibi doğumsal kusurun düzeltilmesi için de yapılır.

Burnun güzel görünmesi için, fiziksel görünümünü değiştirmek burun estetiği yaptırılmasındaki en büyük sebep gibi görünse de bazı vakalarda hem solunum güçlükleri hem de fiziksel görünüm bu operasyonun tercih edilmesinin sebebidir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Burun estetiği şayet estetik olarak çirkin duruyorsa burundaki kemerli görünümü, burun alın ya da burun dudak arasındaki dengesiz görünümü düzeltmeye yönelik, burun düşüklüğü, burun kırılmaları, burun çok fazla genişliği olması durumlarında yapılır. Bunun dışında çok büyük bir burna uygulandığı gibi çok küçük bir burna da uygulanabilir.

Gençlerde erkek çocuklarda burun ameliyatı için 18 baz alınırken, kızlarda 16 yaş yeterli bulunur. Burunda rahatsız edici kemer, burundaki eğrilikler burun ucunun düşüklükleri kısacası burun asimetrileri, benzeri estetik sorunlarda burun ameliyatları yapılır. Ameliyat için gerekli yaş sınırına sahip tüm yetişkinlerde psikolojiyi etkileyen estetik sorunlarını gidermek amaçlı yapılır.

Ayrıca nefes ile ilgili yaşanan sorunlar içinde yine nefes açmaya yönelik işlemler ile ameliyat yapılır.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiği yöntemleri 6 çeşittir. Primer Rinoplasty; en sık yapılan burun ameliyatlarındandır. Burun şekli ile ilgili, estetik amaçlı ameliyatlardır Komplike Rinoplasty; önceden burun ameliyatı geçirmiş olanlar için ikinci ya da üçüncü ameliyatlarla yapılan ameliyatlardır. Tipplasty; burun kemerine dokunmadan, sadece kıkırdaklara müdahale ederek, burun ucunun düzeltilmesi operasyonudur.

Septorinoplasty; burun estetiği yapılırken, burun içerisindeki nefes alma probleminin de ortadan kaldırıldığı ameliyatlardır. Konka Cerrahisi; burun içerisinde bulunan etlere konka adı verilir Konka cerrahisinde bu etler küçültülür, hava kanalları genişler. Septoplasty; burun estetiği istemeyen sadece nefes sıkıntısı yaşayan hastalar için önerilen ameliyat türüdür.

Burun Estetiği Fiyatları

Yapılacak inceleme ve ameliyatın zorluğuna göre değişen makul ve mantıklı fiyatlar ile yapılır.

Jinekomasti Neden Oluşur?

Erkeklerde, meme ve meme uçlarının iyi huylu, aşırı büyümesi jinekomasti olarak adlandırılır.

Jinekomasti Sebepleri Nelerdir?

Erkeklerde psikolojik çöküntüye dahi neden olabilen, jinekomasti tedavi edilebilir. Hormon dengesindeki değişikler en büyük etkendir. Bazı nadir durumlarda da bazı ilaç türlerinin sebep olduğu gözlemlenmiştir.

Jinekomasti Tipleri Nelerdir?

Üç tane ana tipi var: Glandüler tip, lipomatöz ve mikst tip. Glandüler tip olanda büyümeye doğal meme dokusu sebep olurken, lipomatöz tip olan jinekomasti ise yağ dokusu artışı ile oluşur.

Popo Estetiği Nasıl Yapılır?

Popo estetiği ameliyatlarında kalçaya şekil verebilmek amacı ile için kişinin kendi yağı kullanılır. Sonuç gayet doğal duran bir popodur. Fakat bazı durumlarda hastanın vücudunda yeterli yağ yoksa o zaman dolgu maddeleri ile Popo estetiği yapılır. İz bırakmaz.

Kalça Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

Büyük ve basık kalça küçültme ameliyatı, kalçayı dikleştirme ameliyatı, kalçayı dolgunlaştırma ameliyatı, popo germe, popo yapma, popo kaldırma ameliyatları popo estetiği olarak sıralanabilir.

Popo Dikleştirme Ameliyatı

Popo görüntüsü vücuda göre oransız, basık, hiç yok gibi görünüyorsa, vücuda uygun bir şekilde oranlı görünüme ulaştırılması amacıyla yapılan operasyondur.

Popo Büyütme ve Popo Estetiği Yöntemleri

Protez ile popo büyütme veya yağ enjeksiyonu ile popo şekillendirilebilir.

Popo Estetiği Fiyatları

Her ameliyatta değişebilen fiyat ıskalası vardır. Günümüzde popo estetiği operasyonun her aşamasına göre değişen makul ve mantıklı fiyatlar ile yapılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri