Daha Güzel Dudaklara Sahip Olmak Mümkün! Uzmanı Açıkladı!

Güzel dudaklara sahip olmak birçok kadının hayali. Soğuk günlerde ekstra bakım isteyen dudaklar, çatlar ve kurur. Bakım isteyen dudaklar için uzman isim ayrıntıları açıkladı. İşte güzel dudaklara sahip olmanın sırrı! İşte detaylar...

Dudaklar da en az cilt kadar hassas olup bakıma muhtaçtır. Dış etkenlerden oldukça çok etkilenir. Özellikle kış aylarında soğukların etkisiyle çatama ve kuruma kendisini gösterir. Peki evde dudak bakımı en kolay nasıl yapılır? Konuya dair detaylar haberimizde.

DUDAK PEELİNGİ

Dudaklarınızın dokusunu yenilemek için düzenli peeling uygulayın. Peeling ölü hücreleri arındırır taze bir görünüm sağlar.

Peeling için 1 çay kaşığı ile zeytinyağını karıştırın. Daha sonra dudaklarınıza uygulayıp durulayın. Haftada 3 defa yapın.

DOĞAL YAĞLARLA BAKIM

Dudaklarınız için doğal yağlardan faydalanabilirsiniz. Zeytinyağı dudaklara nem depolamakta yardımcıdır. Üzüm çekirdek yağı dudaklardaki tahrişe iyi gelir. Kayısı yağı da bol miktarda E ve C vitamini içeriğiyle dudakları besler ve pürüzsüz hale getirmeye yardım eder.

DUDAKLARINIZI NEMLENDİRİN

Cilt neme ihtiyaç duyar. Eğer cildiniz nemsiz kalırsa kuru ve pul pul olarak dökülür. Dudaklarınızı da nemsiz bırakmayın. Nemsiz kalan dudaklar kuru ve ve çatlamaya yol açabilir.

Dudaklardaki cilt son derece hassa olduğundan dolayı sürekli olarak nemli tutmak gerekir.

Dudaklarınızı nemlendirmek için dudak bakım kremi kullanın. Gün içerisinde birden fazla kullanıp nemlendirebilirsiniz. Böylece neme doyacak olan dudaklar kuruyup çatlamaz.

EVDE BAKIM

Eğer tavsiye edilen oranda dudaklarınızı nemlendirip yine de kuruluk sorununuz olursa, yoğun bakım yapabilirsiniz. Nem oranına rağmen kuruyan dudaklar yoğun bir bakıma ihtiyaç duyabilir.

Hem nem takviyesi hem de dudak sağlığı için evde bu maskeyi uygulayın: haftada bir olmak üzere dudaklarınıza 1 çay kaşığı bal sürün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri