Türk Savunma Sanayinde Devrim Gibi Proje! Türk Mühendisler 3 Yıl Sonra Teslim Edecek!

Türk mühendisleri tarafınca dizaynı yapılan ilk Türk fırkateyni TCG İstanbul’un devamındaki üç fırkateyn için çalışmalara start verildi. Bakanlıktan gelen açıklama göre üç geminin de 3 yıl içerisinde tesliminin yapılması bekleniyor! İşte detaylar...

Türk savunma sanayisi, özel sektördeki tersanelerinin üretim gücünden istifade ederek 3 milli fırkateyni eş zamanlı üretimini yapıp Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın hizmetine sunmuş olacak.

TASARIMDA VE ÜRETİMDE MİLLİLİK

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 3 İ Sınıfı Fırkateyn Tedariki Projesi’nin Anadolu, Sedef, Sefine, TAİS Ortak Girişimi Ticari İşletmesi ve STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ İş Ortaklığı ile gerçekleştirilmesine dair karar alındığını belirtti.

İ sınıfı fırkateynleri özel tersaneler tarafınca inşa edilmesinin sağlayacağı katkıya değinen Demir, şu açıklamalarda bulundu; Gemilerin inşası için sürdürülebilir bir askeri gemi inşa sanayisi oluşturabilmek adına özel tersanelerin üretici sıfatıyla bulunduğu bir modelle yürütülmesinin uygun olduğuna karar verildi.

Projede 80 civarında büyük bir kısmı yerli alt yüklenici görev almakta. Projede çalışmakta olan toplam firma sayısı da ortalama olarak 200 kadar olduğu açıklandı.

GEMİLER 36 AYDA TESLİM EDİLECEK

Dana önceki zamanlarda tasarlanmış ve inşası yapılmış gemilerin üzerinde yer alan silah ve sensörlerden birçoğunun yurt dışından tedariği yapılırken, İstanbul Fırkateyni ile hemen hepsinin milli olarak tasarlanıp üretiminin yapıldığını söyledi.

Proje kapsamında yürütülecek çalışmalar ve yeni yerli çözümlerin de kullanılmaya başlanmasıyla beraber milli gemilerde yer alan sistem ve alt sistemlerdeki yerlilik oranında da artış olacak sözlerini ekledi.

Üç geminin de toplam 36 ayda teslimatının yapılması beklentiler arasında. Böylece bu proje ile Türk savunma sanayinde önemli bir adım atılmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri