Gaziantep Üniversite Hastanesi’nin 1,5 yıl sonraya randevu verdiği Gaziantep’te, DEVLET HASTANELERİ de hizmet veremez durumda.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Üniversite Hastanesi’nin 1,5 yıl sonraya randevu verdiği Gaziantep’te, devlet hastaneleri de hizmet veremez durumda. Devlet hastanelerine yolu düşenler, tedavi olmak bir tarafa, saatlerce kalabalık koridorlarda beklemenin ardından muayene bile olamadan evlerine dönmek zorunda kalıyor.

Gaziantep’te devlet hastanelerinin yoğunluğu artık vatandaşları isyan ettiren noktaya geldi. Devlet Hastaneleri’ndeki bu yoğunluk nedeniyle insanların özel hastanelere mahkum edildiğini belirten vatandaşlar, “ Parası olmayanlar da saatlerce kuyruklarda bekleyerek tedavi olmayı bırakın, daha da kötü olarak evlerine dönüyor.” Sözleri ile isyanlarını dile getiriyor.

Hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle sağlık hizmeti alamayan vatandaşlar, yetkililere seslenerek, “Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde yaşanan yoğunluk, hastaları mağdur ediyor. Yoğunluk nedeniyle randevu saatleri kayıyor. Hastalar ve hastane çalışanları arasında tartışma yaşanıyor.”dediler.

Muhabirlerimiz hastanede vatandaşlarla görüşürken,  baygın bir hastanın ultrason için saatlerce bekletilmesine hasta yakınları isyan etti. Hastanede sorumsuzca davrandıklarını belirten hasta yakını gereksiz yere acil servisleri meşgul edenlerin gerçekten acil olan hastaların tedavisine mani olduğunu söyledi.


Yakınlarının sabah saatlerinde baygın halde Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesine kaldırıldığını belirten hasta yakını, “Hastamız ultrason için saatlerce bekletildi. Bu  çocuk saatlerce ultrasona girmek için bekliyor, içeride telefon ile sohbet ediyorlar. Hiç bir şekilde ilgilenmiyorlar. Diğer taraftan  gereksiz yere acile gelenler yoğunluğu iyice arttırıyor. Çözüm bulunmadı, şimdi hastamızı özel hastaneye götüreceğiz.”dedi.

Saat 08.00’de hastaneye gelen bir başka hasta ise sıranın gelmediğini bir muayenenin saatlerce sürdüğünü belirterek, “Mecbur olmasam gelmeyecektim. Hastaları bu kadar mağdur etmeye hakları yok. Binalar yapılıyor ama hizmet yok. Yetkililer yaptıkları devasa binalarla övüneceklerine, gelsinler bu devasa binalarda neler yaşanıyor, bir onu görsünler.”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri