Hatay’da Binlerce Kanser Hastasına Tek Doktor Bakıyor! Hastalar Beklemekten Bıktı Usandı!

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli tek onkolog, kentteki binlerce hastaya bakıyor. Kanser hastaları doktor bulamazken, o doktorla ilgili şok bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli tek onkolog, kentteki binlerce hastaya bakıyor. Kanser hastaları doktor bulamazken, tek başına

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan tıbbi onkolog Ankara’ya tayin oldu. Kanser hastalarına bakan bir diğer doktor ise özel hastaneye geçiş yaptı. Bunun üzerine Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tek kalan onkologun işi daha da zorlaştı. Hatay’da kanser hastalarının yaşadığı sıkıntılar giderek büyüyor.

Kimse Randevu Saatinde Muayene Olamıyor

Kentte yaşayan S.A’ya 6 yıl önce kanser teşhisi konulasına rağmen ‘hastane hastane’ dolaşmamak için tedaviye başlamadığı belirtiliyor. Üç senedir mecbur kaldığı için tedaviye giden S.A, “Ben ilk tedaviye başladığımda saat 06.30-07.00 gibi gidiyordum. Her türlü öğleden sonraya kalıyordum, hatta saat 16.00’ya kadar kaldığım bile oldu.” ifadelerini kullandı. “Bir de MKÜ Tıp Fakültesi Onkoloji birimi doktoru Ankara’ya gidince orası kapandı. Giden doktorun hastaları da artık burada. Tek doktor olduğu için sıraya göre ilerlemiyor.” diyen S.A hastaların hiçbir zaman randevu saatinde muayene olamadıklarından şikayet etti.

Hastalar Yeni Doktor Bekliyor

Meme kanseri olduğunu belirten bir başka hasta ise Hatay’da hastanelerin her zaman kalabalık olduğunu belirtti: “Diğer hastanede onkoloji servisi kapandı, o hastalar da burada. Herkese tek doktor bakıyor, yanında iki tane dâhiliye doktoru yardım ediyor. Ona da yazık, yetişemiyor ki. Zaten randevu zamanına göre gidemiyor, kayıyor illa.” Bu doktorun yanına yeni bir doktor daha geleceğine dair bekleyiş içinde olan hastalar yaşadıkları sıkıntıları gazetecilerle paylaştı.

Hatay’da Neler Yaşandı?

Kentin en büyük kamu hastanelerinden Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve İskenderun Hastanesi’nde birer onkolog görev yapıyor. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki doktorun aralık ayında Ankara’ya tayin olması yüzünden bu hastanedeki onkoloji birimi kapanmıştı. Şimdi bütün kanser hastalarına şehirdeki tek bir doktor bakıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri