Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Gaziantep’te dahil olmak üzere dört ilde teşvik ödemeleri başladı! Birçok istisna teşvik kapsamına girdi

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile teşvik verilecek işletmeler ve projeler belli oldu. Teşvik alacak olan işletmelerden birisi Gaziantep’ten çıktı.

Sanayi açısından her geçen gün gelişmeye devam eden Türkiye’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı veya Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi çeşitli bakanlıklar, gelişime katkı koymak için çeşitli projeler üretiyor. Bu projelerden biri olan devlet teşvikleri, sanayi üretime katkı sağlanan işletmelere veriliyor. 2023 yılının ilk ayında teşviklerden yararlanacak olan işletmeler ise belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile teşvik alacak olan işletmeler bu ay için de belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte Gaziantep’in de içinde olduğu dört ayrı ildeki işletmeye teşvik verileceği öğrenildi. Gaziantep dışında teşvik alacak olan diğer işletmeler ise; Konya, Hatay ve Bursa olarak ilan edildi.

GAZİANTEP VE KONYA’DA BİRER İŞLETMEYE DESTEK VERİLDİ

Yürürlüğe giren karar ile birlikte; Gaziantep’ten destek alan işletme, Poly Gürteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. 7 Haziran 2021 tarihinde işletmeye açılmış olan Poly Gürteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye verilen POY üretim tesisinin süresi 3 yıla çıkarıldı. Sabit yatırım tutarı 724 milyon 887 bin 515 lira olan bu işletme için ilave istihdam sayısı 331; öngörülen nitelikli personel sayısı 10 olacak şekilde teşvik paketindeki yerini aldı.

Konya’dan devlet teşviği ve yardımı alan işletme ise, Al Metal Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. 1 Ekim 2022 tarihinden bu yana faaliyet olan işletmenin üretim tesisinin yatırım süresi 5 yıl olarak bildirilirken, sabit yatırım tutarı 2 milyar 397 milyon 503 bin 600 lira olarak bildirildi. İlave istihdam sayısı 492 olan bu işletmenin yatırım sonrasında yılda 80 bin ton alüminyum yassı mamul üretmesi öngörülüyor.

HATAY’DA VE BURSA’DA DA BİRER İŞLETMEYE DESTEK VERİLDİ

Destek verilen bir başka işletme Hatay’da bulunan By Polimer Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak açıklandı. 1 Ağustos 2022 tarihi itibariyle polipropilen üretimi yapmaya başlamış olan işletmenin yatırım süresi 3 yıl olarak belirlendi. Sabit yatırım tutarı 27 milyar 706 milyon lira olarak duyurulan projenin ilave istihdam sayısı 464 olarak kayda geçti. Öngörülen nitelikli personel sayısı 50 olarak belirlenmiş olan bu işletme için öngörülen polipropilen üretim sayısı ise yıllık 350 bin ton.

Son olarak Bursa’da 1 Kasım 2021 tarihi itibariyle faaliyete geçmiş olan BG Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. de teşvik aldı. Yatırım süresi 3 yıl olan projede öngörülen sabit yatırım tutarı 910 milyon 687 bin 945 lira olarak belirlendi. İlave istihdam sayısı 295 olan proje kapsamında nitelikli personel sayısı 15 olarak düzenlemeye eklendi. Aynı zamanda bu teşvikler kapsamında Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası, gümrük vergisi muafiyeti gibi çeşitli teşviklerin de yer alacağı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri