Emziren Anneler Dikkat! Vücutta Oluşan Ağrıların Çözümünü Uzman Açıkladı!

Daha önce herhangi bir diş sorunu yokken emzirme döneminde birçok kadın diş ağrısı çekmektedir. Uzman isim bu sorunun nedenini açıkladı…

Yeni doğum yapmış bir kadının uyku, yorgunluk, karın ağrısı, terleme, stres ve daha birçok başka sorunu ortaya çıkmaktadır. Bütün bunların meydana geldiği emzirme döneminde başka bir sorun daha gün yüzüne çıkabilmekte. Daha önce herhangi bir diş sorunu yokken diş ağrıları yeni doğum yapmış anneleri zorda bırakabiliyor. Uzmanlar nedenlerini ve çözümlerini anlattı. İşte detaylar…

Yeni doğum yapmış birçok kadın pek çok sağlık sorunuyla karşılaşabiliyor. Karın ağlarından, uykusuzluğa, stresten, yorgunluğa kadar birçok yeni sağlık sorunu gün yüzüne çıkabiliyor. Yeni doğum yapmış anneler de diş sorunu da ortaya çıkabilmekte. Doğumdan önce dişle ilgili bir sorunu olmayan kadınların doğum sonrasında dişlerinde ağrılar ve çürükler oluşabiliyor. Diş ağrılarına dair pek çok çözüm yolu açıklandı!

YENİ DOĞUM YAPMIŞ KADINLARDA DİŞ AĞRILARI

Eğer yeni doğum yapmış bir anne iseniz diş ağrılarınız su yüzüne çıkmış olabilir. Bebeğini emziren annelerin sorunlarından biri olan diş ağrıları ve diş çürükleri için neler yapmalısınız? Diş sorunlarının emzirmeyle bir alakasının olup olmadığı merak edilenler arasında. Gerçek şu ki bebeğini emziren annelerde birden fazla nedenden dolayı diş ağrıları olabilmekte. İşte bu nedenlerden birkaçını sizin için açıkladık;

YENİ DOĞUM YAPMIŞ KADINLARDA KALSİYUM EKSİKLİĞİ

Uzman isimlerden gelen yoruma göre emzirmekte olan kadınların kalsiyum içeren besinleri yemesi önemli bir husustur. Çünkü hamilelik zamanında kemiklerle, bebeğin kemiklerini ve sür üretimi için kullanımı adına kan dolaşımına kalsiyum salımı yapmaktadır. Bu süreç geçici bir durum olsa da hamilelik veya emzirme bitene kadar, kemiklerden kaybedilmekte olan kalsiyumun alınımı adına çok önemlidir.

Diş ağrısına sebep olan nedenlerden biri, bebeğinizi emzirdiğiniz sürede kalsiyum içerikli besinlerden beslenmiyor oluşunuz olabilir.

DİŞ ÇÜRÜĞÜ İHTİMALİ

Emzirme süresi boyunca diş sağlığınıza önem verin. Diş fırçalamayı yada diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin. Bu durum diş çürüğüne neden olabilir.

  • Gece uyanıp bebeğinizi emzirdiğinizde bir durumda su harici bir şeyler tüketmek diş çürümesine etki edebilir.

AĞIZDA KURULUK

Emziren anneler bol bol su içmeli. Süt için vücutta bol miktarsa su olması gerekmektedir. Ağız kuruluğu pek çok diş sorununa neden olabilir. Eğer ağzınızda yeterli miktarda tükürük yoksa ağız içi yaralar, çürükler meydana gelebilir.

EMZİREN ANNELERE TAVSİYELER

Emziren annelerin diş sorunuyla karşılaşmamaları için şu tavsiyelere uymaları iyi olacaktır:

  • Hamilelik süreci başlar başlamaz geniş kapsamlı bir diş kontrolü yaptırın.
  • Dişler için oldukça önemli olan kalsiyum tüketimine dikkat edin. Kalsiyum en çok süt ve süt ürünlerinden bulunur.
  • Vücuttaki kalsiyum emilimi içinse D vitamini oldukça önemlidir. D vitamini ve fosfor alımına dikkat edin.
  • Gün içerisinde en az 2 defa olmak üzere diş sağlığınıza önem gösterin
  • Su, sütün yapımında oldukça önemli bir etkendir. Hem anne sütü için hem de ağız sağlığı için bol miktarda su tüketilmeli.
  • İster emzirme döneminde ister başka bir zaman dilimindeki diş ağrısı için diş doktoruna gitmeyi unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri