Kilosundan Mustarip Olanlar Dikkat! Uzmanlar Mucize Diyeti Açıkladı!

Kilo vermenin zor olduğunu düşünenler dikkat! Bu haber sizin için… Akdeniz diyeti sayesinde artık hem kilo verebilir hem de kilonuzu koruyabilirsiniz. Peki Akdeniz diyeti nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kimin hangi diyeti yapması gerektiği konusunda kafaları karışık olanlar dikkat! Akdeniz diyeti tam sizin için olabilir. Birçok insan, korkulu rüyası olan kiloları için pek çok diyet uygular.  Kilo vermek ya da kilonuzu sabit tutmak istiyorsanız Akdeniz diyetine göz atmanızı tavsiye ederiz. İşte Akdeniz diyetinin detayları…

Kilosundan şikayetçi olanlar için pek çok diyet programı mevcut. Oldukça popüler olan kilo vermek için uygulanan diyetlerden biri de Akdeniz diyetidir. Birçok beslenme ve diyet uzmanları tarafından tavsiye edilmekte. Akdeniz diyeti için hem oldukça sağlıklı hem de etkili bir diyet olduğunu söylentiler arasında. Akdeniz civarı yaşayan kişilerin beslenme alışkanlığından yola çıkılarak, bitki ağırlıklı bir diyet çeşididir.

Bitki ağırlıklı bir diyet çeşidi olan Akdeniz diyeti için listenizde bulunması gerekenleri sıraladık. Listenin oldukça sağlıklı ve bolca lifli gıdalar içermesi ve böylece sindirim sistemine olan faydası dikkatleri üzerine çekmekte.

AKDENİZ DİYET LİSTESİ BESİNLERİ

  • Fındık ile tohumlar
  • Üzüm, muz, elma, armut ve portakal benzeri meyveler
  • Lahana, havuç, salatalık, Brüksel lahanası, domates, ıspanak, salatalık, tatlı patates vb. sebzeler
  • Nohut, fasulye, bakliyat, mercimek, bezelye benzeri baklagiller
  • Arpa, Mısır, Yulaf, Kahverengi pirinç ile çavdar gibi tam tahıllı gıdalar
  • Ton balığı, sardalye, somon, uskurum, yengeç ve istiridye gibi deniz mahsulleri
  • Ördek, yumurta, tavuk benzeri kümes hayvanları
  • Zeytinyağı

AKDENİZ DİYETİ ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR MU?

Akdeniz diyetinde yer almakta olan bitkili ve tam tahıllı gıdalar kilo vermek için etkili olan yöntemlerdendir. Sağlıklı olan zeytinyağı da kilo vermek için etken maddelerdendir. Tam tahıllar, meyveler ve yeşil yapraklı sebzeler uzunca bir süre tok tutmada yardımcıdır. Akdeniz diyeti için listede yer alan gıdalar enerjik olmanıza da yardımcıdır. Sonuç olarak Akdeniz diyeti pek çok işlenmiş gıdadan uzak kalınıp sağlıklı ve dengeli bir diyet vaat etmektedir.

Akdeniz diyeti kilo vermenizin yanı sıra vücudunuz için pek çok yararı da bulunmaktadır. Kalp rahatsızlıkları riskini azaltması, doymuş yağla trans yağ tüketimini sınırlandırması, yüksek tansiyonu olanlara faydası olan yüksek olmayan sodyumlu gıdaları içermesi Akdeniz diyetinin faydaları arasındadır.

AKDENİZ DİYETİ ÖNCESİ DİKKAT!

Diğer pek çok diyet listelerinin yanı sıra Akdeniz diyeti oldukça kolay bir listeden oluşmaktadır. Kilo vermek ya da kilosunu sabit tutmak isteyenler rahatlıkla bu listeye uyabilir. Akdeniz diyet listesi yalnızca besleyici olmasıyla değil esnekliği ve kolaylığıyla da ön plana çıkmaktadır. Ancak Akdeniz diyeti uygulamak isteyenler için önemli bir uyarı geldi. Eğer hali hazırda kronik bir hastalığı veya düzenli olarak kullanılan bir ilacınız varsa öncelikle muhakkak bir uzman kişiye danışılmalı.  Eğer uzman kişi onaylarsa Akdeniz diyetine sonra başlanılmalı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri