Gaziantep'te Dar Gelirli Vatandaş İsyanda! Artık Kemik Bile Para İle Satılıyor!

Kırmızı ve beyaz ete gelen yüksek oranlı zamların ardından havyan kemiklerinin dahi para ile satılmaya başlandığı ortaya çıktı. Vatandaşlar bu duruma tepki göstermeye başladılar. İşte detaylar…

Bir süredir küresel çapta devam eden ekonomik kriz, ülke sınırlarımız içerisinde de ciddi derecede hissedilmeye devam ediliyor. Yüksek enflasyona karşı olumlu adımlar atılmasına ve maaş iyileştirmeleri yapılmış olsa da alım güçleri yükselmemiş olan vatandaşlar, temel beslenme ihtiyaçlarını karşılama noktasında dahi büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyorlar.

Yüksek enflasyonun gıda fiyatlarına direkt olarak etki etmesi sebebi ile hemen hemen her yeni günde zamlı ürün fiyatları ile karşı karşıya kalan vatandaşlar, özellikle et ürünlerine gelen zamlar karşısında büyük tepkiler göstermeye başladı. Kırmızı ve beyaz etin yanından dahi geçememeye başlayan vatandaşlara, kemiklerin dahi para ile satıldığı bildirildi.

50 TL’YE KEMİK SATIŞI!

Kırmızı ete gelen yüksek oranlı zamların ardından artık evlere et almak nerede ise lüks olarak değerlendirilirken faydası saymak ile bitmeyen, geçtiğimiz seneye kadar kasaplar tarafından ücretsiz olarak verilen ilikli kemiklerin dahi yüksek fiyatlardan satışa sunulduğu ortaya çıktı. 1 kilo kemiğin kasap satış fiyatının 15 TL’den başladığını ifade eden yetkililer, marketlerde ise bu fiyatın 50 TL’ye kadar yükseldiğine dikkat çekti.

YETKİLİDEN AÇIKLAMA!

Kırmızı ete oldukça yüksek oranlarda zamların gelmesinin ardından ilikli kemiklere talebin arttığını belirten Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kemik fiyatlarının 15 TL ila 50 TL arasında değişiklik gösterdiğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı: “Daha önce bu kemikler ücretsiz olarak verilirdi. Birçok kasap halen ücretsiz olarak vermeye çalışıyor. Ancak marketler bu kemikleri stoklayıp 50 TL’den satışa sunuyor. Özellikle kış aylarında çorbalara konan ilikli kemikler hastalıklara karşı iyi geldikleri için tercih ediliyor. Kemiklerin vatandaşa mutlaka ücretsiz olarak verilmesi gerekir.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri