Gaziantepli Mahkum YAKINLARI DİKKAT! 120 Bin Mahkuma Af Düzenlemesi! Af Düzenlemesi Çıkıyor Mu?

7. yargı paketinin ardından güdeme gelen af düzenlemesi, yaklaşık olarak 120 bin mahkumu ve mahkum ailelerini ilgilendiriyor. Gündeme gelen af düzenlemesinin onaylanıp onaylanmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. İşte detaylar...

Gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gündeme gelen 7. yargı paketinin ardından, gündeme bu kez de af düzenlemesi tartışmaları damga vurdu. Tartışmalara konu olan af düzenlemesinin yasalaşması ile 120 bin mahkum bu yasadan yararlanacak.

İzne Gönderilen Mahkumlara Af Mı Geliyor?

Korona virüsün neden olduğu pandemi dönemi kapsamında izne gönderilen 120 bin mahkumun izin süreleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı. İzin süreleri uzatılan 120 bin mahkum ise, bu günlerde genel af düzenlemesinin yasalaşıp yasalaşmayacağını merak ediyor. Haber Türk’ün haberine göre, söz konusu düzenleme kapsadığı maddeleri ile genel affı ifade etmiyor. Pandemi nedeni ile açık cezaevlerindeki yaklaşık 120 bin mahkum izne gönderilmişti. Bu mahkumların izin süresi pandemiden sonra da 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldı. Söz konusu infaz iyileştirmesi hayata geçerse, izne çıkarılan mahkumlar bir defalığına erkenden tahliye edilecek. Böylelikle izindeki yaklaşık 120 bin mahkum kısmi bir aftan yararlanmış olacak.

Kendi İstekleri ile İzne Gitmediler

Haber Türk yazarı Yasemin Güneri'nin konuya ilişkin kaleme aldığı yazısında şu ifadeler yer aldı; ‘’Şu anda izinde olan 120 bin mahkumu tekrar cezaevine almak sorun olacak. Açık cezaevinden izne giden mahkumların büyük bir bölümü yeniden işini ve düzenini kurdu. Açık cezaevine yeniden dönüp ceza çekmek, kendi isteği dışında izne gönderilenlerin kurulu düzenini bozacak. İzne gitmeyi de kendisi talep etmediği için ve zorunluluktan gittiği için yeniden cezaevine dönmek istemeyen mahkumların ‘’firar’’ etmesine neden olacak.’’ Bu nedenle görüşülen düzenlemenin bir defaya mahsus olarak uygulanması gündemde tartışılmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri