Mucize Değerinde Bilgilere Hazır Olun! Sararmış Çamaşırlarınız Eski Işıltılı Günlerine Geri Dönüyor!

Farklı nedenlerden dolayı çamaşırların sararması çok can sıkı bir durumun meydana gelmesine neden olmaktadır. Yıkanma ile çıkamayan sararmalar, evlerde bulunan malzemeler ile kolaylıkla çıkartılabilir. İşte detaylar...

Yanlış yıkama, çamaşırların yanlış kurutulması, kıyafetlerin yemek ya da yağ lekelerine maruz kalması gibi pek çok durum, özellikle beyaz çamaşırların sararmasına ve sosyal ortamlarda bu kıyafetlerin kullanılamamasına neden oluyor. Kıyafetlerde sararma haricinde başka sorunların olmaması, severek alınan kıyafetlerin maalesef kullanılamamasına ve ev kıyafeti olarak tercih edilmesine ya da değerlendirilecek başka alan olmaması durumunda çöpe atılmasına neden oluyor.

Evdeki Malzemeler ile Bembeyaz Çamaşırlar

Sararmış çamaşırların eski rengine dönebilmesi için tercih edilebilinecek en basit yöntem, elma sirkesi kullanmaktadır. Beyaz sirkenin özellikle ev temizliğinde tercih edildiği hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Ancak elma sirkesinin çamaşırlardaki güçlü etkisi sizi şaşırtabilir. Kaynamış suyun içerisine eklenecek elma sirkesi ile hazırlanacak karşıma sararmış çamaşırlar yerleştirilir ve bir iki saat kadar bu su içerisinde bekletilir. Ardından çamaşırlar normal yıkama programında yıkanarak eski haline dönmesi sağlanabilir. Elma sirkesi ile hazırlanan karşımda bekletilen çamaşırların ara ara kontrol edilmesi de gerekmektedir.

Aspirinleri Ezerek Kullanın

5 adet aspirini ezdikten sonra iki litre kaynamış suyun içerisine eklenmesi gerekiyor. Ezilen aspirin ile hazırlanan bu su ile çamaşır makinesinde ön yıkama yapılarak, sararmış çamaşırların ilk günkü haline dönmesi sağlanabilir.

Karbonat ile Beyazlayan Çamaşırlar

Evlerde sürekli bulunan ürünler arasında yer alan karbonat, sararmış çamaşırların beyazlatılmasında oldukça etkilidir. Çamaşır makinesinin deterjan gözüne bir tatlı kaşığı kadar eklenecek karbonat, sararmış çamaşırların beyazlamasını sağlayacaktır. Karbonatı aynı zamanda, limon ile karıştırarak çamaşırın üzerine direkt olarak da uygulayabilirsiniz. Bu yöntem, daha inatçı lekelerin çıkmasında tercih edilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri