Geçmeyen Öksürük Herkesi Vurdu! İlaçlar Etki Etmiyor!

Uzmanlar son aylarda sıklıkla karşılaşılan geçmeyen öksürük ile ilgili açıklamalarda bulundu. Neredeyse herkeste var olan kuru öksürüğün ihmal edilmemesi gerektiğinin altı çizildi. İşte detaylar...

Son dönemlerde hemen hemen herkeste gözlemlenen öksürük krizleri, birçok virüsün piyasada olması ile iyice artış göstermeye başladı. Kişilerin yaşam kalitesinin düşmesine neden olan bu öksürük, normal öksürüklerden oldukça farklı. Grip gibi soğuk algınlığına yakalanmasının ardından iyileşme sürecini tamamlayan kişilerde öksürük maalesef geçmiyor. Günlerce hatta haftalarca sürebilen bu öksürük, kişilerin günlük işlerini yapmasını, iletişim kurmasını ve gece uyumasını bile etkiliyor. Ataklar halinde meydana gelen öksürüğün ise, kullanılan ilcalar ile geçememesi durumu iyice zorlaştırıyor.

Bir İki Günden Sonra Öksürük Devam Ediyor

Kişilerin yaşamını bir hayli zora sokan öksürük krizleri, bir iki gün duruyor. Kişiler öksürüğün tam olarak geçtiğini düşünerek rahat bir nefes alıyor ancak, öksürük krizleri kaldığı yerden devam ediyor. İlaç kullanımlarının yanı sıra, birçok kişi ıhlamur, ada çayı ve zencefil gibi doğal yöntemleri de değiniyor. Ancak bunlarda öksürüğü kesmeye yetmiyor. Halsizlik, sırt ağrısı, sinüzitte olduğu gibi yüz bölgesinde ağrı, boğaz kaşıntısı ve ağrısı da bu öksürüğe eşlik ediyor.

Profesör Doktor Tevfik Özlü Uyardı!

Sağlık Bakanlığı korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü geçmeyen öksürük için açıklamalarda bulundu. Profesör Özlü; ‘’İnatçı öksürüğün bilinen öksürük tedavi yöntemleri ile geçmediğini ve mutlaka göğüs hastalıkları uzmanına danışılması gerekiyor.’’ dedi. Aynı zamanda Profesör Tevfik Özlü; ‘’ Bu tür kişilerde sık sık tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonları var. Neredeyse biri bitmeden diğeri başlıyor. 1- 2 gün arada düzelir gibi oluyor ama ardından tekrar sendromlar başlıyor. Çok ağır bir tablo yok.’’ifadelerine de açıklamalarında yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri