Kolanın Tadı Değişti! Bunu Fark Eden Tüketiciler Şikayetlerini Sosyal Medyadan İletiyor!

Dünya çapında neredeyse herkes tarafından tüketilen kola, bugünlerde sosyal medyada en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Coca Cola firmasına ait kolanın eski tadının olmaması, büyük tepkilere yol açtı. İşte detaylar...

Yıllardır tüm dünyada en çok tercih edilen kola markası olan Coca Cola’nın son dönemlerde tadının değiştiği, birçok tüketici tarafından belirtiliyor. Eskiden kola tüketiminde bir yudum alınması ile genizde yanmanın meydana geldiğini ve kolayı bardağa koyarken daha çok köpürdüğünü belirten bir tüketici, bu tespitini sosyal medya aracılığı ile paylaştı. Bu paylaşımı gören diğer tüketiciler ise durumu onaylayan cevapları ile yapılan tespite onay verdi.

Coca Cola Formülümü Değişti?

Coca Cola’nın eski tadının olmaması, kola formülünde değişikliğe gidildiğinin düşünülmesine neden oldu. Kola içerisinde yer alan karbondioksit gazı, kola şişelerinin kapağı açıldıktan sonra uçmaya başlıyor, vücut ısı ile birlikte de uçmaya devam ediyor ve ardından da içerken genizde ve burunda ferah ve yakıcı bir his bırakıyordu. Bu durumun artık meydana gelmemesi, karbondioksit gazının artan fiyatlarından dolayı firmanın bu içeriği formülünde azalttığını düşündürdü.

Konsantre Kolaların Tadı Yok

Kolanın tadının değiştiğine dair bir diğer varsayın ise, ülkemizde de geçerli olmak üzere gönderilen konsantre ürünlerden kaynaklandığı yönünde. Coca Cola şirketi, farklı ülkelerdeki franchise'larına patentle korudukları konsantresini gönderiyor. Bu durum da ürünün içeriklerinin farklı oranlarda eklenmesi ya da eksik eklenmesine neden olarak, kolanın tadını değiştiriyor.

Coca Cola’dan Açıklama Gecikmedi

Tüketicilerin tepkilerini gören dünyaca ünlü firma resmi internet sitesi üzerinden şu açıklamaları yaptı; ‘’Kolaya ferahlık hissi veren kabarcıklı etkisini sağlamak amacı ile karbondioksit gazı ekliyoruz. Karbondioksit gazının içeceklerde kullanımı gıda otoritelerince onaylanmıştır. Karbondioksit gazı doğal olarak maden sularında da bulunur. İçeceklere eklenen karbondioksit gazı, ürün açıldığı andan itibaren havaya karışmaya başlar. Mideye ulaşan karbondioksit gazı miktarı oldukça azdır. Tüm ürün içeriklerimiz güvenlidir ve ilgili ulusal ve uluslararası kurumlarca kullanımı onaylıdır.’’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri