Damarlardaki Pıhtılaşmaya Dikkat! Pıhtılaşmaya Karşı Doğal Çözüm Sunuldu...

Kan pıhtısı oluşumu ya da pıhtı atması, kişilerin sağılığını ciddi şekilde tehdit eden bir durumdur. Farklı birçok nedenden dolayı kan pıhtısı oluşumu meydana gelebilir. Bunu engelleyebilmek için doğal yollar tercih edilebilir. İşte detaylar...

Kişilerin damarlarında meydana gelen pıhtılaşma, kişinin ölümü ile sonuçlanabilecek ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Pıhtılaşmanın oluşması ile kalp krizi riskinde artış da otomatik olarak meydana gelmektedir. Bu tarz soruna sahip olan kişilerin düzenli sağlık kontrollerini aksatmadan yerine getirmesi oldukça önemlidir. Gerekli sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesi kadar, kişilerin sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmesi de büyük bir önem taşımaktadır. Bu doğrultuda yapılan bazı araştırmalar, kan pıhtısı oluşumunu engelleyebilmektedir. Bu doğal ürünlerin beslenme rutinlerine dahil edilmesi ile vücut sağlığının korunmasında ciddi önlemler alınabilir.

Meyve Tüketimi Hayat Kurtarıyor

Damar ve Vasküler Enstitüsüne göre, pıhtıları doğal olarak çözen en güçlü bitki bazlı gıdalar bromelain ve rutin içeriyor. Bu içerikler; elma, limon, soğan ve portakal çayı gibi besinlerde yer alıyor. Bu besinlerin tüketilmesi, 2012 yılında International Current Pharmaceutical Journal'da yayınlanan bir çalışmada, yaralanma sonrası trombüsleri önlediğini gösterilmiştir. Damar ve Damar Enstitüsü aynı etkilerin, ananas tüketimi ile sağlanabileceğini de belirtti.

Baharatlara Hak Ettiği Değeri Verin

Sağlık kuruluşunun yaptığı araştırmalara göre, kan pıhtılarının çözülmesine yardımcı olabilecek yiyecek ve içecekler arasında sarımsak, kivi, lahana, ıspanak ve üzüm suyu da yer almaktadır. Anti-inflamatuar özelliği ile bilinen zerdeçal mutfaklarda sıklıkla kullanılmaktadır. Bunu yanı sıra zerdeçal, tıbbi alanlarda da tercih edilmektedir. Zerdeçal tüketiminin yanı sıra, zencefil tüketimi de pıhtılaşma sorununun meydana gelmesini engellemek için mutlaka düzenli ve belirli dozlarda tüketilmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri