Perkotek parmak izi okuyucu

Akıllı telefonlarda parmak izi benimsenmesi arttıkça, kullanıcılar parmak izi okuyucuyu güvenlik açısından kullanışlı ve bir özellik olarak algılamaya başladılar. Parmak izi okuyucu, insanları tanımlamak için en çok kullanılan sistemlerden biri haline geldi. Parmak izlerinin minutiae adı verilen benzersiz özellikleri vardır. Bunlar kenarların ayrıldığı veya bittiği noktalardır. Biyometrik parmak izi desenlerini kullanan tanımlama sistemlerine AFIS (Otomatik Parmak İzi Tanımlama Sistemi) adı verilir.

Parmak izi okuyucu sistemi, şu anda var olan en eksiksiz sistemlerden biridir ve günlük hayatımıza giderek daha fazla tanıtılır. Parmak izi biyometrisi son yıllarda toplumda o kadar yerleşmiştir ki, bazı tesislerde kişisel erişim için kullanılan parmak izi dedektörlerini görmek normaldir. Dizüstü bilgisayarlar bile kayıtlı kullanıcıların oturum açması için parmak izi sensörleri sunar. Burada parmak izi sensörlerinin ne olduğunu, nasıl çalıştıklarını ve güvenli tanımlama yöntemleri olup olmadıklarını anlatacağız.

Parmak İzi Sensörleri

Parmak izi okuyucu, bir bilgisayar sistemine veya fiziksel tesise erişime izin vermek veya erişimi engellemek için bir kişinin parmak izlerini tanımlayan ve doğrulayan bir teknoloji türüdür. Bir kişinin parmak izi taramalarını tanımlamak için donanım ve yazılım tekniklerinin bir kombinasyonunu kullanan bir tür biyometrik güvenlik teknolojisidir. Bir parmak izi tarayıcı genellikle, belirli bir sistem veya tesis için yetkilendirilmiş herkesin parmak izi taramalarını kaydederek çalışır. Bu taramalar bir veritabanına kaydedilir.

Erişime ihtiyaç duyan kullanıcı, parmağını bireyin girişini tarayan ve kopyalayan ve önceden depolanmış taramalar arasındaki benzerlikleri arayan bir donanım tarayıcısına yerleştirir. Olumlu bir eşleşme varsa, kişiye erişim izni verilir. Parmak izi okuyucu genellikle kimlik olarak bir kişinin parmak izini kullanır.

Nasıl Çalışırlar?

Parmak izleri aslında parmaklarınızın ucundaki tümsekler ve çizgilerdir. Kullanıcıların kaldırırken parmaklarını ve nesnelerini desteklemesine izin verir. Bu sayede nesneleri daha iyi kavramanız ve elinizden düşmesini engellemeniz mümkün olur. Her bireyin benzersiz bir parmak izi vardır ve iki kişinin aynı parmak izi modeline sahip olması pek olası değildir. Bu özellik, akıllı telefonlarda biyometrik güvenlik için parmak izini tercih edilen seçenek yapan şeydir. Parmak izi okuyucu için perkotek.com sitesine bakabilirsiniz.

Parmak İzli Kapı Kilidi

Parmak izli kapı kilidi, özellikle insanların sürekli gelip gittiği yoğun yerler için geleneksel asma kilitlere harika bir alternatiftir.

Kullanım kolaylığı, konfigürasyonu ve hepsinden önemlisi sahip olmamız gereken geleneksel bir kilide kıyasla sağladığı tasarruf nedeniyle herhangi bir ofiste, kamusal alanda ve evde giderek daha popüler bir alternatiftir.

Parmak İzi Kilitleri Nasıl Çalışır?

Parmak izli kapı kilidi parmak izinizin satırlarını gerçek zamanlı olarak okuyabilen bir biyometrik okuyucuya sahiptir. Parmak izleriniz benzersizdir, yani siz sadece sizin sahip olduğunuz benzersiz bir anahtara sahip olursunuz.

Bu kilitlerin sensörü, herhangi bir kişinin parmak izleri arasındaki en ufak bir farkı ayırt edebilir, bu nedenle sistemde kayıtlı olmayan kişilerin erişimini engellemek için oldukça güvenli bir yöntemdir.

Bu size geleneksel kilitlere göre bir avantaj sağlar: parmak izi kilidi ile erişim geçmişinize kimin ve ne zaman eriştiğini kontrol edebiliriz.

Parmak izli kapı kilidi güvenli mi? Dijital kilitler, geleneksel bir kilit kadar güvenlidir. Açıkça anlaşılması gereken ilk şey, aşılmaz bir kilit diye bir şey olmadığıdır, kötü niyetli, yeterli beceriye sahip kararlı bir kişi herhangi bir kilidin güvenliğini kırabilir. Bununla birlikte, parmak izi kilitlerinin ana faydalarının kontrol ve kullanım kolaylığı olduğunu unutmayın, bu nedenle güvenlik biraz arka planda kalır. Bu asma kilitler normalde değerli eşyaları korumak için kullanılmaz ve kullanılıyorlarsa, genellikle asma kilitle birlikte verilen veya ayrı olarak kurulan başka bir geleneksel asma kilit türü ile birleştirilir.

En İyi Parmak İzi Kilitleri

Parmak izi okuyucuları uzun süredir olan bir teknoloji olmasına rağmen, bu tür uygulamalarda kullanımları nispeten yenidir ve tüketici pazarına girmeye devam eder durumdadır.

Bu nedenle, iyi bir parmak izi kilidi bulmak kolay değildir, seçenekler sınırlıdır ve zaman zaman biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Parmak izi kilidinin kurulumu çok kolaydır, sadece mevcut kilidinizle değiştirmeniz yeterlidir 5 dakikadan fazla sürmez. PERKOTEK Kurulduktan sonra, kilidi açmak için çok çeşitli erişim yolları sunulur. Bunlar;

Dahili ve harici parmak izi

Sayı Kombinasyonu Dijital Tuş Takımı

Uzaktan kumanda (dahil)

Yüksek güvenlikli kilit ve anahtar

Cep telefonu uygulaması vardır. Ürün için perkotek.com sitesine bakabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri