Pekmez Tüketenlere Kritik Uyarı Geldi! Uzman İsim Muhafaza Koşullarını ve Günlük Tüketim Miktarını Açıkladı

Pekmez tüketiminin hem çocuklarda hem de yetişkinlerde büyük faydaları bulunmaktadır. Düzenli olarak tüketilen pekmez ile birçok hastalığın meydana gelme riski engellenebilir. Peki pekmez gerçekten doğru bir şekilde tüketiliyor mu? İşte detaylar...

Pekmez birçok kişi tarafından doğal bir şifa kaynağı olarak düzenli olarak tüketilmektedir. Doğru koşullar altında elde edilen pekmez, kemik ve diş sağlığının korunmasına, depresyonun önlenmesine ve atlatılmasına, tansiyon rahatsızlıklarına ve bağırsak sağlının korunmasına katkı sağlamaktadır. Her gün düzenli olarak tüketilen pekmez, tüm bu faydaları sağlarken doğal olarak sahip olduğu vitamin ve mineraller ile de genel vücut sağlığının korunmasını ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.

Pekmez Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

İlk olarak pekmez satın alırken, bilinen ve güvenilir markaların tercih edilmesi gerekmektedir. Çok fazla ısıya maruz kalan pekmezlerin satın alınmasından kaçınılmalıdır. Yüksek ısılara maruz kalan pekmezler, kansorejen olarak tabir edilen birçok maddeyi bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenle pekmez üretiminde ürünün daha düşük sıcaklıklarda elde edilmesi gerekmektedir. Düşük sıcaklıklarda pişirilerek elde edilen pekmezin satın alınmasının ardından bu ürün buzdolabında muhafaza edilmelidir. Buzdolabında donabilen pekmez, benmari usulü ısıtılarak tüketilebilir.

Günde Ne Kadar Pekmez Tüketilmelidir?

Yetişkinlerde günlük pekmez tüketiminin iki yemek kaşığı olması gerekirken bu durum çocuklar için günde iki tatlı kaşığı kadar olabilmektedir. Bazı çocuklar pekmezin tadından dolayı bu ürünü tüketmek istemese de özellikle gelişim çağındaki çocuklar için doğru koşullarda üretilen pekmez oldukça faydalıdır.

‘Ekmeğe Sürerek Yedirin’

Diyetisyen Eda Ünal, pekmez tüketimi için şu ifadeleri kullandı; ‘’Özellikle küçük çocuklarda yedikleri yiyeceklerde şeker kullanmak yerine pekmezi tatlandırıcı olarak kullanabiliyoruz. Kremsi bir yapıda olduğu için çikolata gibi ekmeğin üzerine sürerek veya tatlıların üzerine ekleyerek tatlandırma özelliğinden yararlanabiliyoruz.’’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri