Gaziantep FK'da tarih tekerrür mü ediyor? Gaziantep FK'da Gaziantepspor'un Kaderini mi Yaşayacak

Yarım asırlık Gaziantepspor’un göz göre göre yok edilişinden sonra şimdi sıra Gaziantep Futbol Kulübü’ne geldi. Gaziantep futbolunun son 15 yılına bakıldığında kulüpler göz göre göre bataklığa gidiyor. Yıllarca Gaziantep’e büyük coşku yaşatan ve şehrimizi Avrupa’ya taşıyan Gaziantepspor, destek bulamayınca kayıplara karıştı. Şu anda logosu dışında hiçbir şeyi kalmayan Gaziantepspor’un kaderini şu sıralar Süper Lig’deki tek takımımız Gaziantep Futbol Kulübü yaşıyor.

Süper Lig’e yükseldiği 2019-2020 sezonunda Rumen teknik adam Marius Sumudica yönetiminde sezonun ilk yarısında 17 maça çıkan Gaziantep Futbol Kulübü, bu maçlardan 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Kırmızı-siyahlı ekip, aldığı 24 puanla ligin ilk yarısını 9. sırada tamamladı. Bu sonuçların yanında Gaziantep Futbol Kulübü hem başkansız, hem yönetimsiz kaldı. Kulübe başkan bulunmazken aday gösterilen isimler ise borçları görüncü geri adım atıyorlar. Bu nedenle şehrimizin ve güneydoğu anadolu bölgesinin tek süper lig takımı olan Gaziantep Futbol Kulübü, dibe doğru hızlı bir şekilde gidiyor.

GAZİANTEPSPOR’UN KADERİNİ YAŞIYOR
Yarım asırlık geçmişi olan ve tüm şehrin benimsediği tek takım olan Gaziantepspor, yıllarca direnmesine rağmen destek göremeyince kapısına kilit vuruldu. Yetmedi, mahkemelik oldu, yetmedi tesisleri yıkıldı. Yetmedi logosuna el konulmaya çalışıldı. Ve şu sıralarda ise sadece logusu ve ismi kalan Gaziantepspor artık gönüllerde yaşıyor. Ve Gaziantep Futbol Kulübü’ne geçmişe bakıldığında şu sıralarda Gaziantepspor’un yaşadığı tüm olumsuzlukları yaşıyor. Şehrin takımına sahip çıkması beklenirken bu kulüp başkan bulamıyor.

YALNIŞ TRANSFERLER BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEDİ
Gaziantep Futbol Kulübü’nde son 2 sezondur yapılan transferler ve harcanan paralar kulübün batışının işareti oldu. Bununla birlikte kur farkının da biranda yükselmesiyle Gaziantep Futbol Kulübü darboğaza girdi. Bir dönem Gaziantepspor’da yaşanan transfer krizi ve üst üste alınan yabancı oyuncuların gelmesiyle ekonomik kriz yaşanırken şu sıralarda aynı sorun Gaziantep Futbol Kulübü’nde de yaşanıyor. Her iki kulübün kaderi aynı gözükürken Gaziantep Futbol Kulübü’nün kurtuluşu için çözüm üretilmesi bekleniyor.

TARAFTARIN UMUDU VALİ DAVUT GÜL
Gaziantep Futbol Kulübü, yılların takımı Gaziantepspor ile aynı kaderi yaşarken küme düşmemesi ve kapısına kilit vurulmaması için taraftarların tek umudu Gaziantep Valisi Davut Gül kaldı. Gül’ün yeni bir başkan bulması ve destek sağlama çabası taraftarları umutlandırırken Gül’ün bu konuyla birebir ilgilenmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri