Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Yeni Evim Konut Kredisi'ne Vereceği Destek Oranları, Belli Oldu! Yeni Evim Konut Kredisi Kampanyasından Kimler Yararlanabilecek?

Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan Yeni Evim Konut Kredisi kampanyasının detayları belli oldu. İşte kredi kampanyasına hazine tarafından verilecek destek oranları…

Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak olan TOKİ sosyal konu projesinin kura çekimleri devam ederken orta gelirli vatandaşların yüzlerini güldüren bir konut kampanyası haberi daha geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından “Yeni Evim” ismi ile duyurulan yeni konut kredisi kampanyası, vatandaşların dikkatlerini çekmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Evim kampanyası için vatandaşların başvurularını kabul etmeye başlayan kamu ve katılım bankalarında yoğunluk devam ederken söz konusu kredi kampanyasına hazine tarafından verilecek olan destek oranları da kamuoyu ile paylaşıldı.

HAZİNE DESTEK ORANI BELLİ OLDU!

Orta gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak olan Yeni Evim kampanyası, 16 Ocak Pazartesi günü vatandaşların başvurularını kabul etmeye başladı. Bu kapsamda kampanyadan yararlanmaya hak kazanan vatandaşlara taksit ödemeleri konusunda hazine tarafından destek verileceği belirtildi. Söz konusu destek oranları, yetkililer tarafından açıklandı. İlk yıl için yüzde 54,62, ikinci yıl için yüzde 44,43 ve üçüncü yıl için yüzde 33,31 oranında destek olunacağı belirtilirken desteğin vadenin son 8 yılında taksitlere ekleneceği ifade edildi.

YENİ EVİM KONUT KAMPANYASININ KİMLER FAYDALANABİLİR?

Devlet tarafından geliştirilen ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlayacak olan  Yeni Evim konut kampanyası, ilk etapta 100 bin konut ile vatandaşların hizmetine sunulacak. Kampanya kapsamında 180 aya kadar vade avantajından yararlanılabilecek. Yüzde 0,69’dan başlayan faizler ile hizmete sunulacak olan kredi kampanyasından azami olarak 5 milyon TL’ye kadar destek alınabilecek. Kredi taksitleri, hane halkının toplam gelirinin yüzde 40’ını geçemeyecek. Kampanya başvurularından ücret alınmayacağı belirtilirken kampanyaya yalnızca üzerine herhangi bir taşınmazı bulunmayan vatandaşların başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri