Canan Karatay, Gaziantep’ten Tüm Türkiye’ye Seslendi! Bu Sese Kulak Verin: Suyu Yanlış İçiyor Olabilirsiniz! İşte Doğru Su Tüketimi

Verdiği beslenme tavsiyeleri ve diyette olanların yaptığı yanlışları sık sık dile getirmesiyle gündemlerin alışık olduğu isim olan Prof. Dr. Canan Karatay, suyun doğru içimini Gaziantep’te anlattı. İşte detaylar...

Beslenme ve diyetetik alanında kaleme aldığı kitaplar ve verdiği öneriler ile dikkat çeken isimlerden biri olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’dan yine bir öneri geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bir konferansta konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez su içimine ilişkin çıkışı ile dikkat çekti.

Gaziantep’te düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, su içiminde yapılan yanlışlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suyun çoğu zaman yanlış tüketildiğini söyleyen Prof. Dr. Karatay, “Sağlıklı su dediğimiz bildiğiniz alınan şişedeki su değil” diyerek herkesi şaşırttı. Suyun asıl içilmesi gereken halinden bahseden Prof. Dr. Canan Karatay, önerisiyle yeni bir tartışma başlattı.

“SAF SU DEĞİL, TUZLU SU İÇİN”

Sağlıklı olmak için suyun vücuda katkı sağladığını bildiren açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, aynı zamanda suyun yanında alınması gereken diğer besin maddelerini de anlattı. Suyun içiminin doğru olduğu halini tarif eden Prof. Dr. Karatay, şu önerilerde bulundu:

“Sağlıklı olmak için suyun yanında vücuda yeterli hayvansal yağ, protein gidecek. O zaman hastalanmıyoruz. Hastalanmış olsak bile yavaş yavaş hastalıklarımızdan kurtuluyoruz. Yeterli miktarda su için ama bu su sağlıklı su olmalı. Sağlıklı su dediğimiz bildiğiniz alınan şişedeki su değil. Nedir o, yüzde 60 ila 80 arasındaki tuzlu su. Bu oran da yaşa göre değişir. Saf su değil, tuzlu su için.”

“SUYUN İÇİ TUZ DOLU OLACAK”

Açıklamasının devamında tuzlu sudan kastını da anlatan Prof. Dr. Canan Karatay, tuzlu suyu nasıl elde edebilecek olduklarını Gazianteplilere anlattı. Canan Karatay’ın açıklamalarının devamında şu ifadeler yer aldı:

“İçi tuz dolu olacak. Dengeli, içi minerallerle dolu su için çünkü bu, vücutta tüm işlevleri görecek. Göz görecek, sinir sistemini rahatlatacak. Aklınıza ne gelirse. İçi mineral dolu tuzlu su olması tüm hücrelerimize yararlı. Onun dışında da yüzde 20 oranında hayvansal protein, bunun yanında da yüzde 19,9 oranında hayvansal yağ olacak. Bunlar dengeli olarak vücuda arz edildiği zaman hücrelerin toparlandığı görülecek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri