Sigara Fiyatlarında, Bir Zam Bir İndirim Derken; Sigara Fiyatları Kafa Karıştırmaya Başladı! İşte 19 Ocak 2023 Son Sigara Fiyatları…

Yeni yıl zamlarının ardından indirim alan sigaraların fiyatları, sigara içicilerinin kafalarını karıştırmaya başladı. İşte 19 Ocak 2023 güncel sigara fiyatları listesi…

Geçtiğimiz yılı beş ayrı zam ile kapatmış olan sigaralar, yeni yılın ilk ayında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamında zamlandı. ÖTV oranları artan sigaralara gelen ek maliyet zammı yeni yıl zammını 4 TL’ye çıkardı. Vatandaşların tepki gösterdiği bu zam sonrası JTI, BAT ve Philip Morris isimli sigara gruplarında indirim hamlesi de arka arkaya gelmeye başladı.

Gelen zamlardan sonra gözlerin çevrildiği JTI, BAT ve Philip Morris isimli sigara gruplardan indirim hamlesi arka arkaya geldi. Yeni yılda yaptıkları zamdan geri adım atan JTI, BAT ve Philip Morris isimli sigara grupları, bu kez indirim yapma kararı aldıklarını duyurdu. İndirim sonra JTI, BAT ve Philip Morris isimli sigara gruplarına ait sigara markalarının fiyatları bir kez daha değişti. Öte yandan bazı vatandaşlar, fiyatları yine yüksek bularak, sigara zamlarına tepki gösterdi.

ORTALAMA SİGARA FİYATI 32 TL’YE GERİLEDİ

Yeni yıl zamları kapsamında ÖTV oranı artırılan sigara paketlerine zam yaptıklarını duyuran JTI, BAT ve Philip Morris isimli sigara grupları, paket başına ortalama 4 TL zamlanmaya gitmişti. Zammın çok gelmesi, sigara içicilerinden tepki alınmasına yol açarken; geri adam ilk grup JTI oldu.

Sigaralarına geçtiğimiz hafta 1 TL indirim yaptığını açıklayan JTI’nin ardından rekabette kalabilmek isteyen BAT ve Philip Morris’ten de indirim hamlesi geldi. Böylelikle JTI, BAT ve Philip Morris isimli sigara gruplarının yeni yıl zammı 4 TL değil; 3 TL olmuş oldu. Böylelikle sigara fiyatları ortalama 32 TL seviyesinden satışa çıkmaya başladı.

EMEKLİLER SİGARA ZAMMINA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan asgari ücrete gelen yüzde 54’lük zam emeklileri vurmadı. En düşük emekli aylığı 5 bin 500 TL’ye yükselirken; emeklilerin aldığı toplam zam oranı yüzde 30 oldu. Bu nedenle en düşük gelire sahip olan kesimde kalan emekliler, yeni yılda sigaraya gelen zamlar sonrası isyan etmeye başladı. Zamma tepkili olan emekli vatandaşlardan biri ise isyanını şu şekilde dile getirdi:

“4 TL'lik zam sonrası sigaraya verilen para bütçemizi zorlamaya başladı. Bu artış kaçakçılara yaradı. İran sigaraları 13 TL'den satılıyor. Duyarlı vatandaşlar devletimiz kazansın diyerek bandrollü sigara tüketiyoruz. Hangi emekli 32 TL verip sigara içebilir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri