Sallama Çayların Bilinmeyen Özellikleri Açıklandı! İşte, Sallama Çayın Farklı Faydaları...

Pratik bir kullanım sunan sallama çaylar, tüketildikten sonra herkes tarafından çöpe atılıyor. Sallama çayın faydalarını öğrendikten sonra artık sizde sallama çayı çöpe atamayacaksınız. İşte detaylar...

Sabah kahvaltılarında ya da gün içerisindeki molalarda pratik kullanım ve hızlı demlenme süresine sahip olan sallama çayları birçok kişi tercih ediyor. Özellikle iş hayatında olan kişiler için sallama çaylar hayat kurtarıyor. Farklı bitkilere ait birçok sallama çay çeşidi piyasada yer alıyor. Bu çaylar içildikten sonra poşetler doğruca çöpe gidiyor. Yapılan araştırmalara, salla çayların farklı alanlarda sağladığı faydaları gün yüzüne çıkarttı. Bunları öğrendikten sonra siz de bir daha sallama çaylarınız bitince çöpe atmayacaksınız.

Sallama Çaylar Bitince Buzdolabına Koyun

Tüketilen sallama çaylar bitince herhangi bir kase içerisinde buzdolabında saklanarak, küçük yanıkların tedavisinde kullanılabilir. Ellerde ya da kol bölgelerinde meydana gelen yanıkları buzdolabında muhafaza edilen sallama çayın uygulanması, yanığın verdiği acının hızlı bir şekilde giderilmesini sağlar.

Temizlikte Sallama Çayı Deneyin

Sallama çayı hazırladıktan sonra soğumasını bekleyin ve bir bez yardımı ile çayı aynaların temizliğinde kullanın. Aynaların daha parlak ve daha uzun süre temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Zor lekelere sahip olan bulaşıklarda da sallama çay kullanarak, lekelerin daha kolay bir şekilde temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Göz Altı Şişkinliklerine Son

Sallama çay içerisinde yer alan tannik asit, göz altı şişkinliklerinin giderilmesinde oldukça etkilidir. Buzdolabında muhafaza ettiğiniz sallama çayı, göz altlarına uygulayarak, göz altında meydana gelen şişkinliklerin ve yorgunluğa bağlı oluşan mor halkaların giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Yeşil Çay ile Siğillerden Kurtulun

Sallama yeşil çayların buzdolabında bekletilmesinin ardından, siğil bulunan yüzeye koyulması ve on beş dakika bekletilmesi gerekiyor. Bu işlemi buzdolabındaki diğer yeşil çaylar ile tekrarlayarak, siğil oluşumlarının kısa bir süre sonra yok olduğunu görebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri