Gençler Dikkat! 2023 Yılının En Popüler Meslekleri Açıklandı! Paraya Para Demeyecekler

2023 yılının en popüler meslek kolları, yapılan yeni bir araştırma ile belli oldu. Bu araştırmalara göre 2023 yılının en popüler meslekleri arasında teknoloji ile ilgili alanlar ön planda gözüküyor. İşte detaylar...

İş dünyasında oldukça popüler olan ve birçok kullanıcıya sahip olan Linkedln, son beş yılı kapsayan bir araştırma yaparak, 2023 yılında popüler olacak meslekleri belirledi. Linkedln tarafından yapılan araştırmaya ait meslek kollarının yer aldığı liste, teknoloji ile ilgili meslek dallarının 2023 yılında oldukça rövanşta olacağını gösteriyor. Farklı iş alanlarında yararlanan teknolojik gelişmeler, bu iş alanlarının oldukça fazla kişi tarafından tercih edilmesini sağlıyor.

Game Desinger

Game desinger yani oyun geliştiricisi, bu yıl en popüler meslek dalları arasında yer alıyor. Bu sektörde çalışan kişiler, farklı birçok platform için oyun geliştirirken, oyunların olay döngüleri, görselleri, ses ve oyun karakterleri ile ilgili farklı birçok alanda görev alıyor.

Kripto Para Uzmanlığı

Blockchain developer yani, blok zincir geliştiricisi, kripto para piyasasına olan ilgilinin artması ile gelişme gösteren meslek dallarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Blok zincir geliştiricileri, programlama dilleri ile kripto para piyasası ile ilgili yazılımların geliştirilmesini sağlıyor. Kripto para piyasasının gelişmesi ve kişilerin bu piyasaya olan ilgilisi, birçok kişinin bu alanda iş sahibi olabilmesinin önünü açtı.

Müşteri Başarı Uzmanı

Customer succes specialist olarak iş dünyasında bilinen müşteri başarı uzmanlığı da 2023 yılının gözde meslek grupları arasında yerini aldı. Tüketicilerin, satın aldıkları ürünlerden en iyi deneyimi yaşaması için destek sağlayan meslek grubu, bu sektörde kariyer hedefi olanlar için yeni bir iş fırsatı sunuyor. Bu iş sektörlerinin yanı sıra, teknoloji ve oyun alanlarında faaliyet gösteren birkaç meslek daha listede yer almaktadır. Bu listede yer alan diğer meslek grupları; product owner, 3D artist, back-end developer, data enginer, robotik mühendisi, yazılım kalite güvence mühendisi, hasta ilişkileri sorumlusu, oyuncu geliştiricisi, yapay zeka mühendisi, oyun tasarımcısı olarak belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri