Badem Sütü Faydalı Mı? Badem Sütü Nasıl Tüketilmelidir?

Gluten tüketmeyen ve vegan beslenme alışkanlığına sahip olanlar için ideal bir içecek olan badem sütü dikkat çekiyor. Son dönemlerde doğal beslenmeye yönelen kişiler tarafından çokça araştırılan badem sütü, vücut sağlığı açısından da olumlu etkilere sahip. İşte detaylar...

Badem sütü, gluten ve laktoz içermemesi sebebi ile özellikle glutensiz beslenen kişiler ve vegan beslenme düzenine sahip kişiler tarafından tercih edilmektedir. Alerjik özelliğe sahip olan bünyelerinde rahatlıkla tüketebileceği badem sütü, vitamin ve mineral içeriği ile de inek sütü kadar olumlu etkilere sahiptir. badem sütünün evde de kolaylıkla yapılabilmesi ise, süt tercihini badem sütünden yana kullananların tarif aramaya başlamasını sağladı.

Evde Badem Sütü Yapılır Mı?

Sağlıklı beslenmek adına kişiler birçok hazır gıda ürününü evlerinde kendileri yapmaya başladı. Evde yapılan ürünler, kişiler için daha güvenli ve sağlıklı oluyor. Bu ürünler arasında yer alan badem sütü de evde kolaylıkla doğal bir şekilde yapılabilmektedir. Badem sütü yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeler sadece bir su bardağı çiğ badem ve üç su bardağı su. İki malzeme ile oldukça faydalı olan badem sütünü evde sizlerde yapabilirsiniz. Çiğ bademler ile olarak iki su bardağı su içerisinde, bir öncesinden bekletiliyor. Bu aşama ile yumuşayan bademler süzülüp kabukları soyuluyor. Kabukları soyulan bademler tekrar süzülmüş su ile birleştirilerek blenderden geçiriliyor. Üzerine bu aşamada bir bardak daha su ekleniyor ve iyice karıştırıldıktan sonra ince bir tülbent yardımı ile süzülüyor. Bu işlemin ardan badem sütü hazır hale geliyor.

Badem Sütünün Faydaları

E vitamini açısından oldukça zengin olan badem sütü aynı zamanda, doğal bir antioksidan kaynağıdır. Protein bakımından da zengin olan badem sütünde, kolesterol ve doymuş yağ oranı ise düşüktür. Birçok minerale ve vitamine sahip olan badem sütü, zengin içeriği ile düzenli olarak tüketilerek vücut sağlına olumlu katkılar sağlanabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri