Zinco şurup çinko içeren şuruptur ve çinko eksikliğinin giderilmesinde kullanılır. Zinco şurup kullanım dozu ve sıklığına göre bazı yan etkilere yol açabilir. Şurubun kullanımından önce doktora danışılması önerilir. Zinco şurup 3 yaşından küçük çocuklar için önerilmez.
ZİNCO ŞURUP NEDİR?
Zinco şurup çinko eksikliğinin giderilmesi amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Şurubun etken maddesi çinko sülfat heptahidrattır. Şurup 1 adet 5 ml'lik pipet ile beraber sunulur. Zinco şurup ayrıca diyare (ishal) tedavisinde de etkili bir ilaçtır.
ZİNCO ŞURUP NE İŞE YARAR?
Zinco şurup kullanımı vücutta çinko eksikliğinin tedavisinde etkilidir. Çinko eksikliğinin önlenmesinde takviye görevi görür. Çinko eksikliğinin vücuttaki belirtileri şunlardır:
- Gribal rahatsızlıkların belirtilerinin görülmesi
- Saç kaybı
- Tırnaklarda değişimler
- İshal
- İştah kaybı
- Kilo kaybı
- İyileşmesi zaman alan yaralar
- Tat ve koku eksikliği
- Vücut gelişiminde yavaşlama
- Zayıf bağışıklık belirtileri
- Cilt yaraları
Zinco şurup yukarıda görülen belirtilerin çinko eksikliğinden kaynaklandığının belirlenmesinin ardından tedavi amaçlı kullanılır.
ZİNCO ŞURUP FİYATI NE KADAR?
Zinco şurup eczane fiyatı 77.55 TL’dir. Zinco şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Zinco şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.
ZİNCO ŞURUP NASIL KULLANILIR?
Zinco şurup ağı yoluyla alınır. Zinco şurup yetişkinlerde, yemeklerden önce ya da sonra tüketilir. Zinco şurubun yemeklerle birlikte tüketilmesinde bir sakınca görülmez. Zinco şurubun çocuklardaki yaş grupları için uygun görülen kullanım dozu şu şekildedir:
- 7-12 ay arası bebekler için; 0,5 mL
- 1-3 yaş arası çocuklar için; 0,5-1 mL
- 4-8 yaş arası çocuklar için; 1,5-2 mL
- 9-13 yaş arası çocuklar için; 2,5-3 mL
- 14-18 yaş arası çocuklar için; 3-5 mL
- 19 yaş üstü çocuklar için; 5-6 mL
ZİNCO ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?
Zinko şurup, genellikle iyi tolere edilir ancak bazı yan etkiler oluşabilir. Zinco şurup yan etkileri arasında şunlar sayılabilir:
- Mide bulantısı veya kusma
- Diyare veya ishal
- Kabızlık
- Baş ağrısı
- Yorgunluk veya uyuşukluk
- Deride döküntü veya kaşıntı
- Güçsüzlük veya ağrı
- Metalik tat veya ağızda yanma
Bu yan etkilerin çoğu geçicidir ve kendiliğinden ortadan kaybolur. Ancak eğer yan etkiler ağırlaşırsa veya diğer yan etkiler görülürse, doktor ile iletişim kurulmalıdır.