1000 karakter çeviri ücreti

Tercüme bürolarında çevirmenlik ücretleri metnin boşluksuz 1000 karakter sayısına göre belirlenir. Ancak her çeviri türünün 1000 karakterlik fiyatı farklıdır. Örneğin bir tercüme bürosunda İngilizce 1000 karakter çeviri ücreti 40 TL iken, Japonca 1000 karakter ücreti bunun en az 2 katıdır. Bunun sebebi, ülkemizde İngilizce tercüman sayısının, Japonca tercüman sayısından fazla olmasıdır. Genel konularda yazılmış metinler, reklam broşürleri, ticari yazılar daha düşük fiyatlarda tercüme edilir. Bir metin ne kadar uzunsa çevirinin ücreti de o kadar yüksek olmaktadır. Tercüme bürolarında en çok talep edilen metinler, diploma, nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport, ikametgâh belgesi gibi resmi belgelerdir. Bu belgelerin tercüme ücretleri sayfa sayısına göre hesaplanır.

çeviri 2023 ingilizce

Tercüme bürolarında, çevirmenlik ücretleri diğer tüm hizmetler gibi artış göstermektedir. 2023 yılında tercüme ücretleri enflasyon oranlarına bağlı olarak artmış, 2023 çeviri fiyatları yeniden düzenlenmiştir. Çevirmenlik ücretlerini etkileyen en önemli unsurlardan biri metnin uzunluğudur. Çünkü birçok çeviride fiyatlar hesaplanırken metnin boşluksuz 1000 karakter hesabı veya kelime sayısı kullanılır. Bu yüzden bir metin ne kadar uzun olursa çevirinin fiyatı da o kadar yüksek olmaktadır. Çevirmenlik ücretlerini etkileyen diğer önemli bir husus ise metnin konusu ve niteliğidir. Örneğin ticaret ve pazarlamaya yönelik metinler, broşürler, reklam metinleri standart fiyatlara tercüme edilirken, teknik metinler, akademik makaleler veya tıp ve hukuk gibi özel alanlarda yapılan çevirilerin ücretleri daha yüksektir. Teknik konularda yazılmış metinlerin fiyatlarının daha yüksek olmasının sebebi ise bu çevirilerin profesyonel ve o konularda uzmanlaşmış tercümanlar tarafından yapılmasıdır. Genel konularda yazılmış bir metni, her tercüman çevirirken hukuk alanında yazılmış bir metni sadece hukuk alanında uzman bir tercüman tercüme edebilir. Aynı zamanda bu metinler daha fazla çaba ve zaman isteyen metinlerdir. Bu yüzden de fiyatları, diğer çevirilerin fiyatlarından daha yüksek olmaktadır.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri