Gaziantep'te ZAM çılgınlığı SÜRÜYOR!Gaziantep'te Yeni Yılla Birlikte Apartman Aidatları da Şaşkına Çevirdi! “1 Ay İçinde İptal Davası...”

2023 yılında gelen zamlardan apartman aidatları da etkilendi. İstanbul’da sitede yaşayan insanlar yüksek aidat fiyatlarına isyan etti. Uzmanlar ise artan fiyatlara karşı dava açılabilme hakkının bulunduğunu belirtti. İşte detaylar...

Gaziantep dahil büyük şehirlerde kira fiyatlarının yanı sıra aidat fiyatlarında da artış gerçekleşti. Vatandaşlar artan bu aidat fiyatlarına isyan etti. Bir vatandaş, aidatların ödenecek gibi olmadığını ve 2-3 bin lira aidat parası verenler olduğunu söyledi. Peki vatandaşlar yüksek aidata karşı ne gibi önlem alabilir?

İTİRAZ HAKKI

Avukat Ceren Şarman, konu ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı: "Kat maliki eğer aidatın çok fazla olduğunu düşünüyorsa o zaman aleyhte oy vermesi gerekmektedir. Toplantıdan sonra bir ay içinde iptal davası açma hakkına sahip olurlar. "

Yeni yılda asgari ücret zammı ve maliyet artışları gerekçe gösterildi ve aidatlara %200 oranlarında zamlar yapıldı. Kiracılar ise bu zamlardan yakınmaya başladı. Vatandaşların aidatlara 2.500-3.000 lira gibi yüklü miktarlarda paralar verdiği söylendi.

ZORUNLU OLMAYAN YENİLİKLERE İTİRAZ EDİLEBİLİR

Yüzme havuzu yapmak, cephe yenilemesi yapılması gibi zorunluluk dışındaki kalemlerde kiracıların bu durumlara itiraz etme haklarının olduğu öğrenildi. Kişilerin harcamaları inceledikten sonra itirazları konusunda kurul divan toplantısında tutanaklara işlettiriliyor. Toplantıya gitmemiş olan kiracının ise 3 ay süre boyunca toplantıya katılma hakkı bulunuyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise konuyla alakalı şu açıklamaları yaptı: “Apartman site aidatları üzerinden rant elde etmek bazıları için gelir kapısı oldu. Özellikle son yıllarda artan enflasyonla birlikte aidatlar kiralarla yarışır hale gelince kat malikleri isyan noktasına geldiler. Bu noktada işini düzgün yapan profesyonel apartman site yöneticileri ya da kat malikleri kurulu içerisinde seçilmiş yönetim kurullarını bir kenara koyarak kendilerine çıkar sağlayan gruplara yönelik dikkatli olunmasını öneriyoruz.”

Aydın Ağaoğlu fahiş fiyatlar karşısında ise yapılacak ilk şeyin kat malikleri genel kuruluna katılmak olduğunu söyledi. Kat malikleri toplantısında önceki yılların bilançosuyla beraber ilerleyen yıldaki harcamalar tahmini olarak hesaplanır ve kat maliklerinin incelemesine bırakılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri