Hamilelikte Bebek Hareketleri, Hamilelik Sürecinde Bebeğin Hareketleri Ne Zaman Hissedilir?

Anne karnındaki bebek bir süre sonra hareket etmeye başlar ve hamile olan kişi bu hareketleri hissetmeye başlar. Bu hareketler bazı dönemlerde gerçekleşebilir. İşte detaylar...

Bebek, annenin rahminde oluşur ve hamileliğin 7. haftasında ise hareket etmeye başlar. Başlayan bu bebek hareketleri ultrason sayesinde gözlemlenebilmektedir fakat bebek 7. haftasında henüz bir fasulye tanesi kadardır, bu yüzden bu zamanlarda bu hareketleri anne hissetmez.

ANNE KARNINDAKİ BEBEK NE ZAMAN HİSSEDİLİR?

Hamileliğin ilk aylarında bebekler çok hızlı bir şekilde büyüme göstermektedir. Gebeliğin 16. Haftası yani 4. ayında ise bebek hareketleri ilk aylara oranla daha etkili olmaya başlar ancak bazı anneler bu hareketleri yine de hissedemeyebilirler. Genellikle ilk annelik deneyimini geçirmiş anneler 16. Haftadaki bu hareketleri hissederler. Fakat ilk hamilelikte bebek hareketleri 24. Hafta yani 6. ayda kesin olarak hissedilmeye başlanır. 24 haftalık bir bebek fazlasıyla büyümüştür ve hareketleri daha belirgin olur.

Hamilelikte 16. Haftada fakat çoğu zaman 24. Haftada başlayan hareket hissi her kişide aynı şekilde hissedilmeyebilir. Her bebek farklı şekillerde hareket edebilir. Her annenin farklı bir vücut yapısı vardır, bu durum da farklı hareket hislerine sebebiyet verebilir.

ANNE KARNINDAKİ BEBEK HANGİ ZAMANLARDA HAREKET EDER?

Bebek hareketleri genellikle anne dinlenirken veya yatarken hissedilebilir. Ayrıca gürültülü ve ışıklı ortamlarda da bebek etkilenip hareket edebilir. Tükettiğiniz yiyecekler de bebeğinizin hareketine sebep olan bir diğer unsurdur. Gebeliğin 36. Haftasından itibaren bebek çok fazla büyümüş olur, bebeğin alanı daralmış olduğu için hareketlerinde de azalma görünebilir. Bu yüzden hamileliğin son haftalarında bebek hareketleri daha az fakat daha güçlü bir şekilde hissedilebilir.

BEBEK HAREKETLERİ NASIL TAKİP EDİLMELİDİR?

Bebeğinizin hareket sayısını öğrenip durumun yolunda olduğunu kontrol etmek istiyorsanız bebeğinizin hareketlerini sayabilirsiniz. Bunu yapmak için bir şeyler yedikten sonra anne sol yanına dönerek uzanmalı ve bir saat boyunca bebeğin hareketleri dinlenmelidir. Eğer bebek bir saatlik süre içerisinde 4 veya 5 kere hareket ediyorsa bir sorun yok demektir. Bu sayıdan daha az bir hareket gözlemlerseniz doktorunuza başvurmanız daha sağlıklı olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri