Peeling maskesi ciltteki ölü hücreleri arındırır ve ölü hücrelerin altında bulunan yeni cilt hücrelerini ortaya çıkarır. Bu sayede kullanılan nemlendirici ya da yağ gibi ürünler cilde daha iyi nüfuz eder ve ürünlerin etkileri daha gözle görülür olur. Cilt tiplerine göre peeling maskeleri değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden peeling yapmadan önce hangi cilt tipine sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir. İşte detaylar…
PEELING NEDİR?
Peeling uygulaması ciltteki ölü derileri uzaklaştırır ve yeni cilt katmanına yer açar. Ancak peeling seçiminde hangi cilt türüne sahip olduğunuz çok önemlidir. Eğer yanlış peeling seçilirse cilt zarar görebilir. Peki cilt tiplerine göre hangi peeling seçilmelidir?
Kuru ciltler: Kuru ciltteki kişiler peeling seçerken içeriğinde Hindistan cevizi gibi doğal yağlar bulunan ürünler seçmelidir. Peeling işlemi bu ciltlerde haftada en fazla 2 defa yapılmalı, sonrasında ise bolca nemlendirilmelidir.
Yağlı ciltler: Yağlı ciltler kullanılan ürünün talimatına bağlı olarak haftada 3-4 kere peeling yapabilir. Salisilik asit veya alfa-beta asitleri içeren peelingler yağlı ciltler için uygundur.
Normal ciltler: Normal ciltler haftada 2 veya 3 kere peeling yapabilir. Bir fırça yardımıyla peeling sürülebilir. Peeling ürünleri içeriğinde hafif asit bulundurabilir.
Karma ciltler: Karma ciltlerde peelingte en çok T bölgesine yoğunlaşılmalıdır. Yanak ve T bölgesi için farklı içerikte ürünler seçilmelidir.
PEELING NASIL YAPILIR?
Peelingin duş sonrası yapılması önerilir. Dudak ve göz çevresi dışındaki yerlere uygulanabilir. Dairesel hareketlerle masaj yapılarak peeling uygulaması yapılır. Uygulanan peeling yüz üzerinde en fazla 5 dakika boyunca bekletilir ve sonrasında su ile iyice durulanır. Peeling sonrasında cilt, mutlaka uygun bir nemlendirici ile birlikte iyice nemlendirilmelidir. Peeling işlemi vücuttaki bacak, kol, dirsek, boyun veya ayak gibi bölgelere de uygulanabilmektedir.