Sizin Saç Tipiniz Hangisi? Saç Tiplerine Göre İşinize Yarayacak İpuçları!

Saç tipinizin nasıl olduğunu biliyor musunuz? Saç tipinizin ihtiyacı olan bakımlar nelerdir, nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Eğer saçınız sönük ve cansız görünüyorsa yaptığınız bakım türü yanlış olabilir. Peki saç tipiniz için gereken bakım rutini ve dikkat edilecek şeyler nelerdir? Detaylar haberde…

Her insanın saç tipi farklılık gösterebilir. Bu saç tipleri; düz saç, ince telli saç, yağlı saç, kuru saç, kıvırcık saç veya işlem görmüş saçlar olarak değişiklik gösterebilmektedir. Her saç türü farklı bakıma ihtiyaç duyar. Bu nedenle de her saç türünün birbirinden farklı bakım rutinleri bulunmaktadır. Bu tüyolara ve bakım rutinlerine dikkat edildiğinde saçınızın daha parlak ve canlı göründüğünü fark edeceksiniz. Peki saç tipiniz hakkında bilmeniz gereken detaylar nelerdir?

DÜZ SAÇ

Düz saçlar uzaktan bakıldığında bakımının en kolay gözüktüğü saçlardır. Ancak durum öyle değildir. Bu saç tipi kimi zaman yağlı ve cansız gözükebilir. Eğer saç tipiniz düz ise saçınızı her gün yıkamamaya özen gösterin. Saçın 1 gün de olsa nefes alınmasına izin verilmelidir. Saça uygulanan kremler veya yağların miktarlarını iyi ayarlayın.

İNCE TELLİ SAÇLAR

İnce telli saçlar kolay şekil alabilir fakat gün içinde hacmini hızlıca kaybedebilir. İnce telli saç tipine sahip olan insanların yumuşak ve doğal formülü olan ürünleri kullanması söyleniyor.

YAĞLI SAÇLAR

Sık yıkamanın yağlı saçları kuruttuğu söylenir fakat bu durum gerçek değildir. Deneyerek kendi saçınızın yıkanması gerektiği süreyi kendiniz belirlemeniz gerekir. Saç kremlerini ve yağlarını çok fazla uygulamayın, özellikle de saç derinizden uzak tutun.

KURU SAÇLAR

Kuru saçlara sahip olan kişilerin saçlarındaki nemi daha iyi koruması gerekmekte. Bu yüzden bu saç tipindeki kişiler düzleştirici ve saç boyası gibi saçı matlaştıracak ve kurutacak işlemlerden uzak durmalıdır. Saç için olan nem maskeleri ve doğal yağlar kullanılabilir.

KIVIRCIK SAÇLAR

Kıvırcık saçlar genellikle daha kuru olmaya yatkınlardır. Bu yüzden nem oranı yüksek krem ve şampuan türleri tercih edilmedir. Saçlar ılık suyla hassas bir şekilde yıkanmalıdır.

İŞLEM GÖRMÜŞ SAÇLAR

Boyalı saçların diğer saç türlerine göre daha sık bakıma ihtiyaçları vardır. Bu yüzden düzenli olarak yağlar ile saç bakımı yapılması önerilir. Ayrıca saç yüksek ısıda yıkanmamalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri