2023 Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı? 2023 Bedelli askerlik ücretleri zamlandı

Bedelli askerlik başvurusu yapan adaylar, askerlik yapacakları yerlerin açıklanmasını bekliyor. Bedelli askerlik ücretlerine 2023 yılında zam yapılmasıyla birlikte güncel fiyatlar merak konusu oldu…

Bedelli askerlik için son dakika açıklamalarını yakından takip eden asker adayları internet üzerinden araştırmalara devam ediyor. Bedelli askerlik yerlerinin açıklanmasını isteyen adaylar böylelikle görevlerini nerede yapacaklarını öğrenebilecek. Geçtiğimiz yıl bedelli askerlik başvurusu yapan adaylar bedelli askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını arayan binlerce asker adayı için kritik açıklama henüz yapılmadı.

Vatani görevlerini bedelli askerlik hakkını kullanarak tamamlamak isteyenler bedelli askerlik başvurularına devam ediyor. Bedelli askerlik başvuruları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınıyor. Bedelli askerlik başvurusu yapan asker adayları ise görev yapacakları yerlerinin açıklanmasını bekliyor. 2023 Ocak ayında açıklanması beklenen bedelli askerlik yerleri hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu konuda bedelli askerlik yerleri resmen açıklandığında haberimiz güncellenecek.

2023 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da bedelli askerliğe çok sayıda başvuru yapılması bekleniyor. Her yıl, ocak ve temmuz aylarında olacak şekilde senede 2 defa belirlenen bedelli askerlik ücretine yeni yıla girilmesiyle birlikte zam yapıldı. 2023 yılında ocak ayından temmuz ayına kadar geçerli olacak bedelli askerlik ücreti 93.258.44 TL olarak açıklandı. Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler için kritik açıklama geldi: “7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılmamaktadır.”

Kimler Bedelli Askerliğe Başvurabilir?

Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırılması olmadan fiili askerlik hizmetine başlamamış olanlar bedelli askerlik başvurusu yapabilir. Bunun dışında adaylarda, yoklaması olmayan yükümlüler için sağlık muayenesini tamamlayıp “Askerliğe elverişlidir” kararı almak ve sınıflandırma işleminden sonra bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de bu haktan vazgeçmemiş olmak şartları aranıyor. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar için bedelli askerliğe müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödeme yapmak gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri