Kasaplarda Artık Bedava Kemik Verilmeyecek! Fiyatı 20 TL’den Başlıyor!

Kasaplar artık bedava kemik vermeyecek. Kemikler yıllardır kasaplardan bedava alınıyor ya da sokaktaki köpeklere veriliyordu. Ancak zorlaşan ekonomi şartlarıyla kasaplar bu durumu değiştirme kararı aldı. Artık et satılır gibi üzerinde etiketi olan kemiklerin fiyatı 20 TL’den başlıyor. İşte detaylar...

Yıllardır karşılığında herhangi bir ücret alınmadan ihtiyaç sahiplerine bedava verilmekte olan ya da sokaktaki köpeklere verilen kemikler, artık kasaplarda parayla satılıyor. Çoğu insanın suyundan çorba yaptığı veya yemeklerde kullandığı kemik için kasaplar artık bu kemiklerden ücret almaya başladı.

KEMİKLER 20-50 TL FİYATLARINDA SATILIYOR

Kasaplarda bulunan kuzu kemiği ve dana kemiği artık müşterilere parayla satılmaya başlandı. Satılan bu kemiklerin fiyatı ise 20 TL’den 50 TL’ye kadar çıkabiliyor.

TV 100’ün haberine göre kasaplar, kemik suyunu çorba yapıp sağlık amacıyla içen veya suyunu yemeklerde kullanan aileler olduğunu söyledi ve yaşanan maliyet artışları nedeniyle böyle bir karar almak zorunda kaldıkları belirttiler.

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kemik suyu yapımında sığır eti, dana eti, hindi, bizon, manda, kuzu, tavuk, geyik veya balık gibi hayvanların kemiği veya bağ dokusu kullanılır. Suyu yapılacak hayvan kemiği yüksek ısıdaki fırında 15 dk karamelize edilir ve kaynatılacak kabın içerisine su, sirke ve kemik yerleştirilir. Bu karışım kaynatılır ve uzun süre pişirilir. Pişirme sonrası soğumaya bırakılır ve içindeki katı parçalar süzülüp atılır.

Kemik suyu içerisinde çok fazla mineral ve vitamin barındırmaktadır. Sindirimi kolay olan kemik suyu sindirim konusunda insan vücuduna destek olur. Kemik suyunun içerisindeki jelatin ve kolajenlerin; yapılan araştırmaya göre, eklem sağlığına fayda sağladığı gözlenmiştir. Ayrıca içerisinde bulunan jelatin kişiye tokluk hissi yaratır bu yüzden kemik suyu diyet ve sağlıklı beslenirken tüketilebilecek besinler arasındadır. 53 erkek ile birlikte yapılan bir çalışmaya göre ise, kemik suyunun dirençle birlikte kolajen tüketimi sayesinde vücuttaki kas kütlesinin artmasına ve vücut yağı oranının da gözle görülür bir şekilde azalmasına yardımcı olduğu gözlenmiştir. Diğer bir çalışmaya göre ise, kemik suyunda bulunmakta olan glisin adındaki aminoasitin kişinin uykuya dalmasına yardımcı olduğu belirtilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri