Safra kesesi nedir?

Safra kesesi yağların sindiriminde aktif rol oynayarak karaciğere yapışık bir organ olarak tanımlanabilir. Herhangi bir rahatsızlık çeşidinde birçok sindirim sistemi problemlerine safra kesesi neden olmaktadır. Safra kesesinde oluşan safra taşlarının kişide yarattığı rahatsızlıklar şişkinlik ve hazımsızlık gibi hafif belirtilerle baş gösterebilmektedir. Ancak bunun dışında iltihaplar ve karın ağrısı gibi daha ciddi semptomlarla birlikte kendini gösterebilmektedir. Safra kesesi taşı kendiliğinden düşmemektedir. Günümüzde insanlar safra kesesi taşını evde doğal yöntemlerle düşürüp düşüremeyeceğini araştırmaktadır. Ancak safra kesesindeki taş yalnızca cerrahi operasyonlarla birlikte çıkartılmaktadır. Safra kesesi belirtileri ve tedavisi uzman hekim gözetiminde hastalığın seyrine göre çıkarım yapılmaktadır safra kesesinde taş oluşumunun yanı sıra kanser gibi çok daha nadir görülen hastalık olabilmektedir.

Safra kesesi taşı nedir?

Karaciğer içerisinde salgılanan safra içinde belirli oranlarda bileşenler yer almaktadır. Safra kesesi içerisinde yer alan bu bileşenler akışkan bir yapıya sahip olmaktadır. ancak bu bileşenler enfeksiyon, kan hastalığı veya safra kesesini etkileyecek türden hastalığın var olması gibi nedenlerle değişime uğramaktadır. Böylelikle safranın akışkanlığı da etkilenmektedir. Böylece safra içerisinde tortular birikmekte ve zaman içerisinde de safra içinde safra taşı meydana gelmektedir. Taş oluşumu ile birlikte safra kesesinin çıkışını ne zaman engellemeye başlarsa hasta için o kadar ağrılı süreç başlamaktadır. Safra kesesi karın bölgesinin üst kısmında yer alarak genel olarak kişilerin kaynağın orta ve üst kısımlarında çeşitli ağrılara ve sancılara neden olmaktadır. Safra kesesi taşını evde doğal yöntemlerle düşürmek mümkün değildir. Uzman hekim teşhis ve tedavisi ile birlikte cerrahi operasyonlarla safra kesesi taşı kolaylıkla çıkartılabilmektedir. Safra kesesi ameliyatı açık ameliyat ve kapalı ameliyat olmak üzere hastalığın ve hastanın seyrine göre değişiklik göstermektedir.

Safra kesesi hastalıkları belirtisi nedir?

Safra kesesi ameliyatı yapılmadıktan sonra hastada pek çok hastalıktan kaynaklı semptom ortaya çıkacaktır. Bu belirtileri gaz sorunları, sindirim problemleri, bulantı, kusma, açık renkli dışkı, ishal, kanun sağ üst bölümünde ağrı virgül ve idrar renginde koyulaşma gibi belirtiler olarak saymak mümkündür. Çoğu hastada yalnızca bir belirti ortaya çıkarken bazı hastalarda ise belirtilerin hemen hemen hepsi görülmektedir. Bu sebeple ameliyatın gidişatını engellememek ve geç kalmamak adına bir an önce bir uzman hekime görünmenin yararı olacaktır. Böylece sizlere yarar sağlayacak şekilde teşhis ve tedavi yöntemi de belirlenmiş olacaktır. Safra kesesi ameliyatı açık ameliyat ve kapalı ameliyat olmak üzere iki şekilde uygulaması yapılmaktadır.

Safra kesesi ameliyatı nasıl yapılır?

İzmir safra kesesi ameliyatı şehirde yaşayan insanlar tarafından araştırması yapılarak bir cevap beklenmektedir. Bölge civarında hastaneyi tercih ederek başarılı bir şekilde ameliyat olmak mümkün hale gelmiştir. Öncelikli olarak safra kesesi hastalıklarını teşhis etmekle işe başlanmaktadır. Safra kesesi hastalığının türünün belirlenebilmesi adına laboratuvar ve görüntüleme testleri yapılmaktadır safra kesesi görüntülemesinde genel olarak ultrason ve BT taramaları kullanılmaktadır. Kan testleri aracılığıyla ise enfeksiyon belirtileri tespit edilmektedir. Safra kesesi hastalıklarında açık ameliyat yapılabilmektedir. Bu yöntem ile birlikte genel anestezi altında hastaya uygulanmaktadır. Ameliyat sırasında karın duvarına cerrahi bir kesi ile kese açılarak karın boşluğuna girilmektedir. Uzman hekim bu boşluk içinden safra kesesini çıkararak kesiyi dikmektedir. Kapalı ameliyat da ise karın duvarına geniş bir kese açılmasına gerek kalmamaktadır. Hasta uyutulduktan sonra göbek altına ve göbek çevresine bir ila bir buçuk santimetre arasında kesiler açılmaktadır. Safra kesesi ameliyatı ile ilgili tüm soruları https://www.drmakclinics.com/ site linkinden ulaşarak incelemeniz ve bilgi almanız mümkündür.

Kaynak:https://www.drmakclinics.com/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri