Kaç Günde Kars’ı Gezebilirim?

Kars, Doğu Anadolu bölgesinin en güzel kış turizmi şehirlerinden bir tanesidir. Çok kalabalık olmayan şehir, pek çok doğal güzellikle çevrilidir. Kış turizmi için uğrak noktalardan bir tanesidir. Özellikle Doğu Ekspresi ile gidebilirsiniz. Bu tren güzergahını kullanıp daha sonra Van’ı görmek için tatilini uzatan ziyaretçiler var. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken şehri dört mevsim ziyaret edebilirsiniz. Sadece sosyal aktiviteler bakımından kış tatili için çok daha uygundur. Gezmek, balık avlamak, kültür turu, kış sporu yapmak isteyen kişiler için idealdir. Şehrin tarihi geçmişi de oldukça kalabalıktır. Bu sebeple bazı bölgelerde tur rehberlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Hem doğa tatili hem kültür tatili yapmak isteyenler için bu iki seçeneği aynı anda sunmaktadır Kars. Kars otelleri de hemen hemen tüm gezilecek bölgelerde çeşitli şekillerde bulunmaktadır.

Kars’ta Oteli Nereden Tutmalıyım?

Bir gezi için en zor şey konaklama yerini seçmek olabilir. Konaklama yerleri seçilirken otellerin konumu ve sunduğu imkanlar göz önünde bulundurulur. Kars otel fiyatları otelin konumuna ve hizmetlerine göre değişiklik göstermektedir. Hemen hemen her bütçeye uygun konaklama noktaları bulunmaktadır.

Kars otelleri genellikle eski yapıların restore edilmesiyle oluşmuştur. Bu sayede daha tarihi binalarda konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem tarihle iç içe hem de uygun fiyatlı konaklamalar yapmanız mümkün. Konaklama seçeneği olarak apartlar, pansiyonlar, çiftlik evleri ve oteller bulunuyor. Bunlar arasından en yaygın kullanılan seçenek oteller. Oteller hem yemek bakımından konaklayıcısına destek sunuyor hem de diğer konaklama yerlerinden daha kurumsal. Bu yüzden Kars’a gitmeyi düşünen kişilerin otellerde kalması çok daha sağlıklı olur.

Kars otelleri hemen hemen şehrin her bölgesinde aktif olarak bulunmaktadır. Yani hem merkezde hem de ilçelerde birden çok otel vardır. Büyük otellerin birçoğu kayak merkezi içinde konumlandırılmıştır. Merkezde ve diğer bölgelerdeki oteller genellikle daha butik otel şeklinde küçük otellerdir.

Kars’ta arabasız gezmek pek mümkün değildir. Şehir oldukça büyük. Görülmesi gereken hemen her şey birbirinden konum olarak çok uzaktadır. Bu nedenle de otel konumunu daha merkezi seçebilirsiniz. Ek olarak bir araba edinmeniz gerekecektir. Bu sayede otel konumuna bakmadan rahatlıkla şehir içinde gezebilirsiniz. Kars otelleri merkezde de her bütçeye uygun olarak vardır. Hem güzel hem sakin bir otel bulmak kolay olacaktır. Sadece otel konumuna bağlı kalmamak gerekir. Çünkü başta da söylediğimiz gibi gezilecek her yer birbirine oldukça uzak.

Kars’ta Nereler Gezilir?

Kars turu yapmak isteyen kişiler nereye gideceklerini bilemeyebilirler. Kars’ta iki çeşit gezi turu tipi vardır. Bunlardan bir tanesi yaz turu ve diğeri de kış turudur. Yazın giden kişiler genellikle temiz havada harika bir doğa turizmi yapabilirsiniz. Tarihi yerleri gezebilirsiniz. Kış ayları ise Kars’ta çok daha canlı geçmektedir. Kars tam bir kış turizmi cennetidir. Sadece Alp Dağları’na yağan kar özelliklerine sahip olmasından dolayı bölgede pek çok kış aktivitesi vardır. Bunlar kayak merkezi aktiviteleri, buzlu pistte araba yarışı, buzlu gölde balık avı gibi kışa has etkinliklerdir.

Yaz kış pek çok yerini gezebileceğiniz Kars’a kışın giderek biraz daha fazla aktiviteye katılma şansı yakalayabilirsiniz.

Çıldır Gölü

Kars’ın en güzel yanlarından biri kışın buz tutan Çıldır Gölü’dür. Bu gölde buz yaklaşık 80 santim kalınlığı bulur. Burada buzların üstünde balık tutmak son derece eğlencelidir. Yerli halktan insanlar, yağlanmış balıkları tutmak için gelenlere minik tüyolar veriyorlar. Bu sayede sarı balık gibi balıkları tutmak mümkün olmaktadır.

Çıldır Gölü sadece balık tutulan bir gölden ibaret değildir. Aynı zamanda kış aylarında gölde başka sporlar da yapabilirsiniz. Gölün üstünü kaplayan kalın buz tabakası nedeniyle motorspor etkinlikleri düzenliyorlar. Bu etkinliklerde kış araçları kullanabilirsiniz. Araçlar olabildiğince hızlı bir şekilde buzun üzerinde rekabet ederler. Buzlu alanda kaymak ve yarış yapmak son derece eğlencelidir. Kışın gelenler mutlaka motorspora katılmalıdır veya etkinliği izlemelidir.

Çıldır Gölü çevresinde Kars otelleri bulunmaktadır. Ancak çevrede yaban hayatı aktif şekilde yaşandığını da unutmamalısınız. Kars’ta ayılar, tilkiler, sırtlanlar ve buna benzer hayvanlar şehir içinde yaşar. Yerli halk ve bir ekip tarafından korunurlar. Bu nedenle de yabani yaşamdan çekinen kişiler için konaklamaya pek uygun değildir.

Ani Harabeleri

Kars’ın Ermenistan ile olan sınırında olan Ani Harabeleri geçmişte konaklama yerlerinden bir tanesiydi. Buraya tur rehberi ile gitmeniz çok daha faydalı olacaktır. Eski yerleşim yeri olan bu şehir günümüzde Kars merkeze oldukça uzak. Hemen hemen Ermenistan sınırının yakınında. Alan pek fazla kişi tarafından ziyaret edilmiyor. Bunun sebeplerinden bazıları ulaşımın yeterince iyi olmaması ve bugün pek fazla bu şehri bilen kişinin olmaması. Alan oldukça büyük. Civarda eski pek çok tarihi yapı var. Ziyaretçilerin girişine açık. Bu civarda Kars otelleri fazla yer almamakta. Konaklama için pansiyonları tercih edilebilirsiniz.

Kayak Merkezi

Sarıkamış’ta bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi, kış turizmi için yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası. Alp dağlarında yağan toz kristal kar, Sarıkamış’a da düşüyor. Bu durum, berrak bir karda tatil yapmak isteyen kişileri ve özellikle sporcuları bölgeye çekiyor.

Kar tüy gibi yumuşak. Bu sebeple kar topu oynamak pek mümkün olmuyor. Ancak kaymak için harika bir zemin oluşturuyor. Buzlanma asla olmuyor. Bu sayede sakatlıkları da ciddi ölçüde engelliyor. Kış tatili yapmak isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken çok özel bir kayak merkezi. Aynı zamanda Kars otelleri arasında en lüks ve güzel otellerin neredeyse tamamı alan içerisinde. Kars otel fiyatları ucuz değil biraz daha yüksek ancak oteller de bir o kadar konforlu.

Buraya kadar sizin için Kars turu hakkında çeşitli bilgiler verdik. Şimdi gelin birlikte Kars’taki bu güzellikleri kaç günlük bir geziye sığdırabileceğinize bakalım.

Kars Kaç Günde Gezilir?

Şehir başından itibaren anlattığımız gibi harika bir gezi bölgesi. Buraya tatil için gelmek isteyen kişiler ne kadar süre ayırması gerektiğini bilemeyebilirler. Kars’ta görülmesi gereken her yer birbirine uzak mesafelerdedir. Bu nedenle bölgede araba kiralayan birinin bile beş gün civarı bir zaman ayırması gerekiyor. Tabii ki şehri detaylı gezmek ve biraz zaman geçirmek için bu süreyi arttırabilirsiniz. Ancak biz en yüzeysel haliyle gidip gezilecek yerleri görecek süreden bahsediyoruz.

Genel itibariyle değerlendirecek olursak eğer Kars gezisini hangi mevsim yaptığınıza ve tercih ettiğiniz etkinliklere göre bir süre tayin etmek daha doğru olacaktır. Ayrıca bu sayede şehrin tadını doyasıya çıkartırken kendinize en uygun Kars oteli için doğru tarihler arası rezervasyon yapabilir. Bu şekilde şehirde gezmek istediğiniz yerlere istediğiniz kadar vakit ayırabilirsiniz.

Bizim tavsiyemiz eğer kışın bu şehri ziyaret edecekseniz mutlaka bir gününüzü kayağa ayırmanız yöününde. Eğer daha önce kayak yapmadıysanız endişelenmenize gerek yok burada yer alan çeşitli rehberler ve eğitmenler ile karın tadını çıkartabilirsiniz.

Yazın geldiğinizde ise mutlaka şehrin sokakları arasında kaybolma ve yeni güzellikler keşfetme için kendinize zaman ayırın.

Sonuç olarak Kars kaç günde gezilir merak ediyorsanız öncellikle bu şehre hangi mevsimde gideceğiniz, hangi etkinliklere katılmak istediğiniz ve nereleri gezmek istediğinize yönelik bir liste yapın. Bu sayede gezi planınızı en doğru şekilde yapabilir. Sorunsuz bir şekilde sizin için en uygun Kars oteli hangisi ise orada rezervasyon yaptırabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri