Yıllardır Cevap Aranıyordu, Nihayet Cevap Bulundu! Geçmeyen Gribin Sebebi Açıklandı! Sorun İyileşememek Değil!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte insanlar soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarla savaşmaya başladı. Hastalıkların iyileşmesinin çok uzun sürdüğünden şikayet eden insanlar bu durumla nasıl başa çıkacağını bilemez hale geldi. Konu hakkında Bilim Kurulu Prof. Dr. Turan, bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Turan, artık hastaların hem korona hem de gribi aynı anda geçirebildiğini söyledi. Bu durum hakkında, tek örnek alınarak 3 hastalığın da tespit edilebileceği yerli tanı kitinin yakında kullanılacağını söyledi.

GEÇMEK BİLMEYEN GRİP!

Bu sıralar vatandaşlar arasında geçmeyen grip gündem olmuş durumda. Gripten kurtulamadığını belirten hastalar, durumun sebebini bir türlü anlayamıyor. Prof. Dr. Turan, viral enfeksiyonun üstüne bazen bakteriyel enfeksiyonların da çıkabileceğini söyledi. Ayrıca bu ikincil enfeksiyon durumuna bu sıralar sık sık rastlandığını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yoğun Bakım İdari Sorumlusu Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, yaptığı açıklamada, kış aylarında, soğuk havalarla beraber grip virüsünün çoğaldığını söyleyerek, bu durum hakkında endişe duyulacak bir şey olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Turan gelen hastalarda genellikle ateş, halsizlik olduğunun altını çizerek sözlerine devam etti:

"Bu viral etkenlerin oluşturduğu hastalıklar biraz da uzun sürüyor. Geçtiğimiz yıllarda Kovid-19 nedenli viral etkenler daha az görülüyordu, oluşturduğu klinik tabloları bu kadar ağır hissetmiyorduk. Bu yıl yani Kovid-19 sonrası, mevsimsel grip etkenleri çok uzun süreli bir tablo oluşturuyor. İyileşme bir miktar gecikiyor. Fakat burada önemli olan kişilerin kendilerini izole edip, beslenme, sıvı alımları ve istirahatlerine dikkat ederek vücut direncini güçlendirmeleri.”

HASTALIKTA İKİNCİL ENFEKSİYON

Bunun dışında ise bazı hastaların 3 haftayı aştıkları halde yine de iyileşemedikleri şikayetiyle tekrar hastaneye geldiklerini belirten Turan, bazen viral enfeksiyonlarla birlikte hastalıklarla ikincil enfeksiyonların da ortaya çıkabildiğini, kişilerin ilk geçirdiği hastalık nedeniyle iyileşemediğini düşündüğünü fakat durumun o şekilde olmadığını söyledi. Viral enfeksiyonun üzerine bazen bakteriyel enfeksiyonların da çıkabildiğini söyleyen Turan, kişilerin böyle durumlarda tekrar doktora görünüp tedavilerinde düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri